Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Αυτοί που κυβερνάνε θέλουν δημόσια προσβολή», λέει ο Νότης Σφακιανάκης

«Αν δεν είσαι κοπρόσκυλο και αναίσθητος, τα κοινωνικά μου τραγούδια σε χτυπάνε στο δόξα πατρί»

Οι δημοσιογράφοι, η Χρυσούλα Διαβάτη και η αντίδρασή της στη βράβευση του Σάκη Ρουβά, το τραπέζι που έριξαν στην πίστα την ώρα που τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος, ακόμα και η Δέσποινα Βανδή ήταν μέσα στα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Νότης Σφακιανάκης μιλώντας στον Μάρκο Σεφερλή και την εκπομπή «MEGA με ΜΙΑ».

Για την απόφασή του να παρουσιάσει τον νέο του δίσκο σε... κλειστό κύκλο, είπε: «Δεν θέλησα να έχω αυτό που συμβαίνει κάθε φορά, δηλαδή να έχεις απέναντί σου κάποιους ανθρώπους που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο χώρο, που πληροφορεί υποτίθεται τον κόσμο που στην τελική δεν προσφέρει πληροφόρηση. Ο δημοσιογράφος, κατά τη δική μου αντίληψη, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αναφέρεται σε αυτά που συμβαίνουν, όπως συμβαίνουν, και από εκεί και έπειτα να κάνει την κριτική του. Αυτός που παρουσιάζει διαφορετικά κάτι που έκανες ή κάτι που είπες, το παραποιεί και το παρουσιάζει αλλιώς, δεν λέγεται δημοσιογράφος».

Εξομολογήθηκε και τους λόγους που δεν θέλει να βγάζουν οι θαμώνες των μαγαζιών στα οποία εμφανίζεται φωτογραφίες ή βίντεο του ίδιου στην πίστα: «Εσύ θα ενέκρινες να σε βγάλει φωτογραφία ή βίντεο κάποιος, όταν το κάνει παρά την θέλησή σου;  Πώς ονομάζεται αυτό; Φασισμός. Υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη που καταγράφει ο ένας τη ζωή του άλλου και την “ανεβάζουν” στο διαδίκτυο, χωρίς ο ένας να έχει την έγκριση του άλλου. Συνηθίζουμε να καταγράφουμε ο ένας τον άλλον και κάποια στιγμή που θα μας καταγράφουν για να μας ελέγχουν, θα θελήσουμε να τους σταματήσουμε αλλά θα είναι πολύ αργά» είπε.

Από το στόχαστρό του δεν γλίτωσαν ούτε οι κυβερνώντες της χώρας: «Αυτοί που κυβερνάνε, για να μην πω μηδενός εξαιρουμένου, θέλουν δημόσια προσβολή. Για αυτά που έχουν κάνει από το 1973 και μετά, το λιγότερο που τους πρέπει είναι να τους δέσουν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και να περάσουν όσοι δεν έχουν ψηφίσει τις κυβερνήσεις που μέχρι τώρα έχουν κυβερνήσει και να τους θανατώσουν δια του σιέλου. Να τους φτύσουν», ενώ συνέχισε: «Πότε δείξαμε ότι είμαστε Έλληνες; Έχουμε τυράννους και μας τυραννούν. Δεν δυσανασχετούμε καθόλου, καταπιανόμαστε με το τίποτα και αφήνουμε το κάτι να πεθάνει».

Σχετικά με τα τραγούδια κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, που έχει ερμηνεύσει, σχολίασε: «Αν δεν είσαι κοπρόσκυλο και αναίσθητος, τα κοινωνικά μου τραγούδια σε χτυπάνε στο δόξα πατρί», ενώ για το αν μεταφέρει αυτές του τις απόψεις στα παιδιά του ο Νότης Σφακιανάκης εξήγησε: «Στα παιδιά μου δεν λέω να πάνε προς τα εδώ ή εκεί. Είναι ελεύθεροι άνθρωποι και καθώς μεγαλώνουνε άκουγαν τον Μάρκο να συζητάει με τον μπαμπά τους, τον μπαμπά τους που μιλούσε με τους φίλους του, όλα αυτά που λέγαμε στο σπίτι και στις παρέες, έχουν και το γονίδιο φυσικά, και κάποια στιγμή έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα και βαδίζουν τον δρόμο που εκείνα χαράζουν».

Για τον επιχειρηματία που έριξε το τραπέζι στην πίστα την ώρα που ο Αντώνης Ρέμος τραγουδούσε, είπε: «Αυτό δεν είναι έκφραση αγάπης, είναι κανιβαλισμός» σχολίασε, ενώ μίλησε υποτιμητικά και για την Δέσποινα Βανδή, που πέρυσι ματαίωσε τη συνεργασία τους μετά τις πολυσυζητημένες δηλώσεις στήριξής του στη Χρυσή Αυγή: «Πριν μερικά χρόνια ήμουν στην ΕΜΙ, κάποια στιγμή έρχεται μια από τις κοπέλες, κρατούσε ένα δίσκο στα χέρια της και με ρώτησε αν μου άρεσε το εξώφυλλο. Και είπα: “Ποια είναι αυτή που προσπαθείτε να την κάνετε Βίσση;”. Όπως ακριβώς στο λέω! Αυτό που έβλεπα με παρέπεμπε σε κάτι που ήδη γνωρίζω, αλλά έχει άλλη ονομασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου