Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση της ... ημέρας. Διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ από 3.4% - 6,5%

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την έρευνα της Rass που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής . 

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ βρίσκεται στο 3,4% από 5,3% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας, 

Συγκεκριμένα 


Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,1% η Ν.Δ. 23,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,8%, ΚΚΕ 5,3%, ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,4%. Οριακά εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. Οι αδιευκρίνιστες ψήφοι κυμαίνονται στο 16,2%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 4,4%....
Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 77,3% εκτιμά ότι θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν είχαμε άμεσα εκλογές, ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σταθερά την πρωτιά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με ποσοστό 46% έναντι 32,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και αρνητική το 32,5%, ενώ στην ερώτηση «εάν ήσασταν βουλευτής, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας;», το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.


Σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου δίνει δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
ΣΥΡΙΖΑ 31%, ΝΔ 24,5%  (διαφορά 6,5%) και ακολουθούν το ΠΟΤΑΜΙ 6,5% Χρυσή Αυγή 6% , ΠΑΣΟΚ 5% ΑΝΕΛ 3%  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% ΔΗΜΑΡ 0,5%  ΔΞ/ΔΑ 12%
Και σε αυτή την έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητά σε ποσοστό 51,5% εκλογή προέδρου από την παρούσα βουλή, θεωρώντας ότι πρόκειται για την καλύτερη εξέλιξη για την χώρα, ενώ το 45% θεωρεί ότι ο πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί από την επόμενη βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου