Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση: Ξεκάθαρο "όχι" σε εκλογές και υποχώρηση λένε οι πολίτες

dhmoskophsh
 Ηχηρό "όχι" σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή.
Μόλις το 10% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την προσφυγή στις κάλπες, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτει από τη δημοσκόπηση σχεδόν οι μισοί

πολίτες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, όμως ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της.
Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται πως η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει, το 39% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια, ενώ μόλις το 15% απάντησε ότι θα βελτιωθεί.
Σε παρόμοιο ύφος ήταν και οι απαντήσεις για την πορεία της εθνικής οικονομίας, με το 48% των ερωτηθέντων να εκφράζει φόβο ότι θα πάει προς το χειρότερο, το 25% ότι θα βελτιωθεί, ενώ το 27% δήλωσε ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια.

Παρά τη δυσοίωνη αυτή εικόνα πάντως, το 59% των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών, το 37% να κάνει πίσω, ενώ μόλις το 4% δεν απάντησε.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μάλιστα, από αυτούς που προτιμούν την υποχώρηση, το 76% προέρχεται από τη ΝΔ, το 79% από το ΠΑΣΟΚ και το 57% από το Ποτάμι.
Επίσης, το 55% θεωρεί ότι οι καταθέσεις του δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, ενώ το 6% δεν απάντησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου