Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Aυτό είναι το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές!

varufakiss

 Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του ανέφερε το σχέδιο του για την έξοδο της Ελάδας στις αγορές.
Σύμφωνα με αυτό , ο κ. Βαρουφάκης, προτείνει την αγορά ομολόγων του ελληνικού δημόσιου ύψους 27 δις που κατέχει η ΕΚΤ - και μέρους των ομολόγων του ΔΝΤ από τον ΕSM - σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το σχέδιο, είναι να αναδιαρθρωθεί το χρέος, ώστε μετά το 2021 να μην

τριπλασιαστούν οι ανάγκες πληρωμών

Όσον αφορά στο φλέγον θέμα του ΕΝΦΙΑ ο υπουργός τον χαρακτήρισε ως έναν φόρο αποκρουστικό, που σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταργηθεί.
«Όσο δεν καταργείται νιώθουμε όλοι μας υπόλογοι στον ελληνικό λαό, όμως η κατάργησή του, έστω και σταδιακή, θα γίνει όταν λήξει η διαπραγμάτευση και μπορούμε να βρούμε ισοδύναμους φόρους από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και από προοδευτική φορολόγηση εισοδημάτων που σήμερα διαφεύγουν»

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της τον «συνδυασμό αναδιάρθρωσης του χρέους, επενδυτικών ενέσεων και μεταρρυθμίσεων που ξεφεύγουν από την απάνθρωπη πρακτική των περικοπών συντάξεων, επιδομάτων και μισθών», συνδυασμό, που όπως τονίζει, «θα ωθήσει την κοινωνία να υπερβεί τη σκοτοδίνη της αυτοτροφοδοτούμνης κρίσης χρεών-ύφεσης» και
ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα μη υπερψήφισης της συμφωνίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «δεν θα καταθέσουμε στη Βουλή συμφωνία που διίσταται από τις αρχές μας».
Τέλος εκφράζει την απορία του για τη θέση του κ. Γιούνκερ ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα έσοδα της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ.

«Σε μια οικονομία που βρίσκεται στη δίνη του αποπληθωρισμού και των χρεών, με φορολόγηση που βαραίνει τους μη έχοντες, πώς θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα κατά 1% του ΑΕΠ μέσα από την έμμεση φορολογία χωρίς να προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερη βλάβη στον κινητήρα της οικονομίας, στην παραγωγή και τις αγορές;» διερωτάται ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου