Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΣΟΚ: 24000 χημικές ουσίες πίνουμε με το εμφιαλωμένο νερό

νε3
 Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Γερμανία υπάρχουν περισσότερες από 24.000 χημικές ουσίες σε κάθε μπουκάλι νερού, που αρκετές από αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ορμονικών διαταραχών.

Επιστήμονες απο το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτη, οι ερευνητές εξέτασαν 18 διαφορετικά εμφιαλωμένα προϊόντα νερού, σε μια προσπάθεια να ψάξουν για χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές, ή EDCs. Βρήκαν πολύ
περισσότερες από ό, τι αναμενόταν, εντοπίζοντας 24.520 διαφορετικές χημικές ουσίες στις δοκιμές τους.

Μετά την απομόνωση των χημικών προϊόντων και τον προσδιορισμό των επιπτώσεων τους στο σώμα, οι ερευνητές περιόρισαν αυτά με τις αντι-οιστρογονικές ιδιότητες σε ένα: DEHF ή δι (2-αιθυλεξυλ) fumarate. Το εύρημα αυτό ήταν μεγάλης σημασίας.


Από 18 διαφορετικά προϊόντα εμφιαλωμένου νερού, 13 είχαν σημαντική αντι-οιστρογονική δραστηριότητα, και 16 από τα 18 ανέστειλαν τους υποδοχείς ανδρογόνων σώματος κατά 90%.

Η διαταραχή ορμονών έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη ζωή, από την πρώιμη ωρίμανση στα παιδιά, έως την αύξηση κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνων. Από την στιγμή που η DEHF έχει αντι-οιστρογονική δράση, αλλά όχι αντι-ανδρογόνο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι επιπλέον, κάποια ακόμη άγνωστη χημική ουσία πρέπει να συμβάλλει στην επίδραση ανταγωνιστή του εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με τους ερευνητές.


Εμφιαλωμένο νερό από έξι διαφορετικές χώρες έχει βρεθεί να περιέχει οιστρογονικές, αντι-οιστρογονικές, καθώς και ανδρογόνες, προγεσταγόνες και γλυκοκορτικοειδή χημικές ουσίες. Αυτό αποδεικνύει ότι ένα δημοφιλές ρόφημα είναι μολυσμένο με ποικίλες δράσης ενδοκρινικών διαταραχών.


Σημειώνεται ότι αρκετές εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν BPA στην παραγωγή πλαστικών εξαιτίας της οργής των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου