Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κάτι απίστευτοι τύποι... - Του Τάσου Τέλλογλου

image
Μία φορά και έναν καιρό, ένας από τους πατέρες της ευρωπαϊκής οικοδόμησης στην ύστερη φάση, ο Χέλμουτ Κολ, πήγε να δώσει μία διάλεξη στην κεντρική τράπεζα της Γερμανίας για την εισαγωγή του ευρώ. Είχε επιτραπεί να φέρουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και τις συζύγους τους. Μία από αυτές, που γνώρισα αργότερα, τον ρώτησε: «Γιατί δεν κάνετε δημοψήφισμα για την κατάργηση του μάρκου;». Ο Κολ είπε χωρίς περιστροφές: «Μα θα το χάσω, επειδή δεν θα απαντάτε για κάτι που ξέρετε, αλλά για κάτι που φοβάστε. Και αυτό το ερώτημα απαιτεί γνώση, απαιτεί να ξέρετε.»
Όταν αργότερα βρήκα τον Κολ -δεν γνώριζα το περιστατικό- και
του έθεσα το ίδιο ερώτημα, μου απάντησε: «Ο κόσμος στο δημοψήφισμα συχνά ψηφίζει υπέρ ή κατά εκείνου που θέτει το ερώτημα και όχι υπέρ ή κατά μιας απάντησης στο ερώτημα». Έπειτα επικαλέσθηκε την εμπειρία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και τα «θαύματα της λαϊκής ψήφου» αμέσως μετά την οικονομική κρίση.

Αυτοί οι απίθανοι τύποι που μας κυβερνούν δεν μπορούν να πάρουν την ευθύνη της εξόδου της χώρας από το ευρώ, γι' αυτό τη μεταθέτουν στον λαό. Η Ελλάδα έχει υπογράψει τη συνθήκη του Μάαστριχτ και το δημοσιονομικό σύμφωνο. Ο Συνασπισμός, προκάτοχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταψήφισε την συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτόησε αυτούς που συγκεντρώθηκαν χθες στο μέγαρο Μαξίμου. Αποφάσισαν να πάνε τη χώρα σε μια τεράστια περιπέτεια. Το φιάσκο αποδείχθηκε λιγότερο από τρεις ώρες από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, όταν οι θεσμοί «διέρρευσαν» ότι θα αποσύρουν την πρότασή τους και το μόνο που θα συζητήσουν είναι ο έλεγχος στην κίνηση των κεφαλαίων - και πρέπει να το κάνουν, αλλιώς από τις τράπεζες δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν είναι σε θέση να προστατέψει στοιχειωδώς τον ελληνικό λαό, τις αποταμιεύσεις και πολύ σύντομα και την δημόσια τάξη της χώρας. Η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει ακόμα μια υπηρεσία: να προκηρύξει εκλογές. Φυσικά, αυτές θα γίνουν με περιορισμούς στις αναλήψεις και με αδυναμία πολλών πληρωμών. Είναι κάτι που το επέλεξε. Υποτίθεται στο όνομα της προστασίας μας από τους δανειστές.
Protagon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου