Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΑΤΗ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ

 "Ο Παρμενίδης και οι Ελεάτες φιλόσοφοι αποκλείουν τη Μεγάλη Έκρηξη του Σύμπαντος (Big Bang) διότι δεν παραδέχονται τη γέννηση και τη φθορά του, επειδή θεωρούσαν το παν ακίνητο".
Ο ίδιος: "Αν το Ένα υπάρχει, αυτό το Ένα, το Ον, το Σύμπαν δηλαδή δεν έχει όρια, δεν έχει μορφή και σχήμα, δεν τοποθετείται πουθενά, δεν περιέχεται σε άλλο, δεν ησυχάζει μέσα του".
Ο ίδιος: "Αν, λοιπόν, ο χρόνος δεν τέμνεται επ' άπειρον, όπως πίστευαν οι Ελεάτες φιλόσοφοι, ο Παρμενίδης και ο Ζήνων… ποτέ και μόνο κατά την κρατούσα λογική, μπορεί να υπάρχει παρόν, παρελθόν και μέλλον".
Ο ίδιος: "Πρώτος ο Παρμενίδης δίδαξε την έννοια του συνεχούς παρόντος, αφού δίδαξε ότι το σύμπαν είναι αιώνιο και αγέννητο".
Ο ίδιος: "Το μέλλον είμαι μια απειροελάχιστη στιγμή, η οποία ακαριαία μεταπίπτει στην ιδιότητα του παρόντος για να μεταβληθεί αμέσως σε παρελθόν".
Ο ίδιος: "Όλες οι σύγχρονες θεωρίες περί του σύμπαντος, εδράζονται στις φιλοσοφικές αντιλήψεις του Παρμενίδη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου