Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η παραβίαση της Ζωής στη συνεδρίαση και η παρέμβαση Τσίπρα

kwnstntopoulou
 Σάλο προκάλεσε στη Βουλή η κ. Κωνσταντοπούλου, με την κίνησή της να προεδρεύσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι ο Κανονισμός της Βουλής απαγορεύει.
Αμέσως βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν ευθέως την Πρόεδρο της Βουλής για κατάφωρη θεσμική εκτροπή και ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα της υπέδειξε δεκάλεπτη διακοπή, προκειμένου να ηρεμίσουν τα "πνεύματα".

Η Πρόεδρος κατά παράβαση του άρθρου 66 του Κανονισμού της Βουλής επέλεξε να επανέλθει στην έδρα του προεδρείου την ώρα
που είχε ξεκινήσει την ομιλία του ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Κατά παράβαση γιατί νωρίτερα είχε επιλέξει να μιλήσει ως απλή βουλευτής.
Μόλις επέστρεψε στη συνεδρίαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το έκανα για να τιμήσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης" και αφού είχε προηγουμένως δει τον πρωθυπουργό στο γραφείο του, για να προσθέσει όμως ότι αυτό παρερμηνεύτηκε γι αυτό και παραχωρεί την θέση της στον Α’ Αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο.
"Αυτή την διαδικασία του δημοψηφίσματος που με μεγάλη ευθύνη τόλμη και γενναιότητα ξεκίνησε ο πρωθυπουργός και ολοκληρώνει η Βουλή ουδείς δικαιούται να την τορπιλίζει με προσχήματα. Γι αυτό και καλώ στην έδρα τον Α αντιπρόεδρο και τον αρχηγό τηα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αίθουσα".
Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 2 του ΚτΒ «O Πρόεδρoς της Boυλής μιλεί από την έδρα. Aν όμως θέλει να μιλήσει για την oυσία τoυ συζητoύμενoυ θέματoς, παραχωρεί τη θέση τoυ στoν αναπληρωτή τoυ και δεν μπoρεί να επανέλθει σ’ αυτήν πριν λήξει η συζήτηση για τo θέμα αυτό».
Η παρουσία της στην έδρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ και ο κ. Σαμαράς σχολίασε «Ανεβήκατε την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Δεν είστε Πρόεδρος της Βουλής. Είστε δικτάτορας» ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε «επιτέλους να την μαζέψετε . Δεν είναι Πρόεδρος του κοινοβουλίου αλλά πρόεδρος του κόμματός σας».
Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε και παρέμεινε στην έδρα με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να αποχωρήσει από το βήμα των ομιλητών και μαζί με την ΚΟ της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας και υπέδειξε στην Πρόεδρο να διακόψει την συνεδρίαση για 10 λεπτά, ενώ παράλληλα κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψει στην αίθουσα καθώς όπως όπως είπε «τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου