Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΤΑ Γ@ΜΗΣΑΝ ΟΛΑ! Απώλειες έως 5 δισ. ευρώ στην οικονομία από την πτώση στον τουρισμό

Της Στεφανίας Σούκη

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται ο τουριστικός κόσμος προκειμένου να μειώσει, κατά το δυνατό, τις απώλειες στον ελληνικό τουρισμό, οι οποίες, όπως αναφέρεται, επί του παρόντος δεν μπορούν να είναι μετρήσιμες.
Η εβδομάδα αυτή, όπως επισημαίνουν στο newmoney.gr οι τουριστικοί φορείς, θα είναι καθοριστική για το το μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο ακυρώσεων- κρατήσεων, ωστόσο το πλέον αρνητικό σενάριο, το οποίο ο σύσσωμος ο κλάδος ελπίζει να διαψευστεί, κάνει λόγο για δυνητικές απώλειες εφέτος στην ελληνική οικονομία έως 5 δισ. ευρώ λόγω των αντίστοιχων απωλειών από τον τουρισμό. Νούμερο, το οποίο προκύπτει με βάση την παραδοχή ότι ο πολλαπλασιαστής της τουριστικής δραστηριότητας κυμαίνεται μεταξύ 2,2 και 2,65 κι ότι -συνυπολογίζοντας και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του κλάδου για την ελληνική οικονομία- η συνολική συμμετοχή του κλάδου ανέρχεται μεταξύ 37 και 45 δισ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 20% του ΑΕΠ (Μελέτη Sete Intelligence: Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2014).

Εν μέσω λοιπόν ταξιδιωτικών οδηγιών από χώρες του εξωτερικού για την Ελλάδα λόγω των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων, το ...παρηγορητικό για τους ξενοδόχους και τις τουριστικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, τη δεδομένη στιγμή, στην ''καρδιά'' της τουριστικές σεζόν, είναι ότι οι ξένοι τουρίστες δε θα έχουν προβλήματα με πιστωτικές και ΑΤΜ στις τράπεζες, αφού οι κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό και συνδέονται με λογαριασμούς ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων δεν υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν για τους Ελληνες.

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει αποδυθεί τα τελευταία 24ωρα σε αγώνα ενημέρωσης στους ξένους tour operators, οι οποίοι ζητούν επίμονα όλο το Σαββατοκύριακο, λεπτομέρειες για την κατάσταση στη χώρα, βλέποντας και τις εικόνες στα διεθνή μμε για ουρές στα ΑΤΜs, ακόμη και αυτών του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, μεγάλοι tour operators, με πελάτες στην Τυνησία, η οποία δέχθηκε το τραγικό τρομοκρατικό χτύπημα με τους 39 νεκρούς, στρέφουν τώρα τους τουρίστες τους σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου, χωρίς όμως να προτείνουν ''Ελλάδα'', έως ότου υπάρξουν οι πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της κατάστασης...

Οι ξενοδόχοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε ''αναμμένα κάρβουνα'' θεωρώντας τις επόμενες ημέρες κρίσιμες για τυχόν ακυρώσεις σε κρατήσεις από το εξωτερικό: «Μέχρι στιγμής το καλό είναι ότι δεν βλέπουμε να υπάρχουν ακυρώσεις», δήλωνε πρίν από λίγο ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης, ενός από τους ελληνικούς προορισμούς με το μεγαλύτερο όγκο ξένων τουριστών. Μάλιστα, οι τουριστικές επιχειρήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις διευθύνσεις των τραπεζών των εν λόγω περιοχών λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις για την εύρυθμη λειτουργία και εφοδιασμό των ΑΤΜs ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι τουρίστες που θέλουν να κάνουν αναλήψεις.

Οι ταξιδιωτικές συστάσεις και η αντίδραση του υπουργείου Τουρισμού
Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται ή πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας, εν μέσω των ταξιδιωτικών συστάσεων που συνεχίζουν να εκδίδονται στο εξωτερικό για την Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς.

«Το υπουργείο ενημερώνει όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα, ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.
Επισημαίνεται παράλληλα ότι υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά».

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ως μέλος της ελληνικής κυβέρνησης, δηλώνει ότι ο ελληνικός τουρισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών μας. «Οι τουρίστες μας που βρίσκονται ήδη εδώ αλλά και αυτοί οι οποίοι προγραμματίζουν να έρθουν, δεν πρόκειται να επηρεαστούν καθόλου από τα γεγονότα και ότι μπορούν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα».

Την ίδια στιγμή ταξιδιωτική σύσταση προς τους Αμερικανούς που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Εχουν προηγηθεί ταξιδιωτικές συστάσεις από Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία και Πολωνία, οι οποίες ζητούν από τους πολίτες τους να έχουν έξτρα μετρητά λόγω των εκτάκτων συνθηκών στην Ελλάδα. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα από ένα μέσα πληρωμών και αρκετά μετρητά για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες και συστήνει να αποφεύγουν σημεία όπου γίνονται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν αναταραχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου