Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν τα βερίκοκα

Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και τα βερίκοκα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους των λαϊκών αγορών θυμίζοντάς μας πως το καλοκαίρι δεν απέχει και πολύ. Το ιδιαίτερο άρωμα, η γλυκιά γεύση και η ευκολία που παρέχουν στο να καταναλωθούν εντός και εκτός σπιτιού, τα καθιστά αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, συνδυάζουν χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο και υψηλή διατροφική αξία, προσφέροντας σημαντικές ποσότητες πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

  Αρχικά, τα βερίκοκα συγκαταλέγονται στα φρούτα που καταναλώνονται με τη φλούδα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

  Από την άλλη, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη τη φυσιολογική λειτουργία της όρασης και βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ενώ περιέχουν και μικρές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και καλίου.

  Τέλος, το διατροφικό προφίλ του βερίκοκου συμπληρώνεται από την παρουσία καροτενοειδών, όπως το β-καροτένιο, που εκτός από πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Α έχει φανεί ότι ασκεί προστατευτική δράση ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, το λυκοπένιο που διαθέτει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες και τη λουτεΐνη, που συνδέεται με την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου