Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Αλλαγή φάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο


Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Τα αποτελέσματα των νέων εκλογών αποδυνάμωσαν σημαντικά τους φανατικούς ενός σκληρού Brexit. Έτσι η κίνηση της Πρωθυπουργού απέτυχε αφού ήθελε να ενισχύσει την πλειοψηφία της για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να κάνει υποχρεωτικές κινήσεις λόγω κυρίαρχης στρατηγικής.
Όμως οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν έπεσαν σε αυτή την παγίδα και παρόλο που λειτουργούν φυσιολογικά σε κομματικό πλαίσιο μόλις είδαν ότι η χώρα τους κινδυνεύει άλλαξαν τα δεδομένα και ενεργοποιήθηκαν εθνικά.
Έτσι τώρα με τα νέα αποτελέσματα οι ακραίες συνθήκες δεν υπάρχουν πια και θα πρέπει να παραδεχθεί η κυβέρνηση ότι θα
πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά το όλο θέμα για να μπορέσει να συμβιβαστεί με τις νέες απαιτήσεις των ψηφοφόρων αν δεν θέλει να πέσει.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι βλέπουμε την πρώτη διορθωτική κίνηση του πλαισίου του Brexit και όσοι έλεγαν ότι ήρθε η αρχή του τέλους πρέπει να παραδεχθούν το λάθος.
Οι Βρετανοί ψηφοφόροι αντιλήφθηκαν επίσης ότι η διάθεση για Brexit ούτε τους προφύλαξε από την τρομοκρατία ούτε από τους μετανάστες ενώ οι οπαδοί του, τους είχαν πει ότι θα είχαν άμεσα αποτελέσματα.
Επίσης αντιλήφθηκαν ότι έχουν πολλά γεωπολιτικά προβλήματα και τώρα θα πρέπει να κάνουν περισσότερες στρατηγικές προσπάθειες για να τα λύσουν αποτελεσματικά σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου