Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η αλήθεια για τις εξαγωγές (κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Στο πλαίσιο της γνωστής «προπαγάνδας των αριθμών» στην οποία συστηματικά επιδίδεται η κυβέρνηση, ακούμε συνεχώς πως έχουμε άνοδο στις εξαγωγές. Επαναλαμβάνουν το ψέμα με σκοπό στο τέλος να γίνει αλήθεια.
Η διάψευση, που έρχεται από τα επίσημα στοιχεία, δεν τυγχάνει της ίδιας προβολής.
Στις 8 Ιουνίου, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για τις εξαγωγές, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε σαφώς: Τον περασμένο Απρίλιο, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών,  προκύπτει μείωση της τάξης του 5,4% (ή κατά 87,1 εκατ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με τον Απρίλιο πέρυσι).
Και επίσης:
Τον περασμένο Απρίλιο, οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν τόσο
προς τις Τρίτες Χώρες, (18,9%), όσο και προς τις Χώρες της ΕΕ (3,1%). Ωστόσο, αν εξαιρεθούν από τον υπολογισμό τα πετρελαιοειδή, προκύπτει μείωση εξαγωγών και προς τις Τρίτες Χώρες (-8,5%), και προς τις χώρες της ΕΕ (-3,9%).
Και επίσης:
Σε μία αντιστροφή τάσεων, ως προς τον Μάρτιο, μόλις 3 κλάδοι προϊόντων κινήθηκαν ανοδικά, σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι υπόλοιποι 7 υποχώρησαν, με διψήφιους μάλιστα ρυθμούς στην πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα, τον Απρίλιο είχαμε μείωση 2,9% στον κλάδο των τροφίμων, μείωση 14,7% στον κλάδο ποτών και καπνού, στο λάδι είχαμε μείωση 20,5%, στα χημικά μείον 4,1%, στα μηχανήματα μείον 14,2%, στα διάφορα βιομηχανικά μείον 15%, στα εμπιστευτικά προϊόντα (προϊόντας που προστατεύονται με πατέντα) μείον 28,8%.
Και επίσης:
Με την αναγωγή των στοιχείων σε επίπεδο 4μήνου προκύπτει τελείως διαφορετική εικόνα και σχετική ισορροπία, αφού 4 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων κινούνται πτωτικά και 6 ενισχύονται.
Όσον αφορά στις εξαγωγές του πρώτου τετραμήνου 2017: Ποτά και καπνός μείον 11,1%, λάδι μείον 25,3%, μηχανήματα μείον 5,3%, εμπιστευτικά προϊόντα μείον 2,2%.
Στο μεταξύ έχουμε πρόβλημα και με το εμπορικό έλλειμα, καθώς στο τέλος του πρώτου τετραμήνου είχαμε αύξηση της τάξης του 27%. Εξαιρουμένων πετρελαιοειδών και πλοίων, η αξία των εισαγωγών εμφανίζεται αυξημένη κατά 5% ή κατά 544 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου του ΠΣΕ, ως αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων, αν και σε μηνιαία βάση καταγράφεται μείωση του εμπορικού ελλείμματος (-14,3%), σε επίπεδο 4μήνου, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έχει αυξηθεί φέτος κατά 27% (ή 1,8 δις περίπου). Χωρίς πετρελαιοειδή και πλοία, το έλλειμμα εξακολουθεί να εμφανίζεται αυξημένο κατά κατά 6,6% ή κατά 315,4 εκατ. ευρώ.
Σημειώστε ότι στο πρώτο τρίμηνο το εμπορικό έλλειμμα εκτινάχθηκε κατά 44,8%!
Σημειώστε επίσης ότι το 2015, ως προς τις εξαγωγές, είχε κλείσει με υποχώρηση της τάξης του 5,1%.
Και υπάρχουν κι’ άλλα: Το 2016 οι εξαγωγές ελληνικής μπίρας στη Ρουμανία μειώθηκαν κατά 18,66% και οι κρητικές εξαγωγές παρουσίασαν συνολική πτώση της τάξης του 5,8%.
Αυτή είναι η αλήθεια! Όλα τα άλλα είναι τα γνωστά κυβερνητικά ψέματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου