Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ελλάδα κατρακύλησε 27 θέσεις στον παγκόσμιο δείκτη οικονομικής ελευθερίας το 2015

Η Ελλάδα κατρακύλησε 27 θέσεις στον παγκόσμιο δείκτη οικονομικής ελευθερίας το 2015
Η ένδοξη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 είχε πολλαπλές και καταστροφικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Και αν διάφοροι οικονομολόγοι και αναλυτές διαφωνούν για το πραγματικό κόστος αυτή της διαπραγμάτευσης, μία νέα μελέτη έρχεται περιγράψει με τα πλέον μελανά χρώματα τη ζημιά που προκλήθηκε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η οικονομική ελευθερία είναι ένας άγνωστος όρος.
Η χώρα μας κατατάσσεται στην 116η θέση ανάμεσα σε 159 χώρες σύμφωνα με την «Ετήσια Μελέτη 2017: Η Οικονομική Ελευθερία στον Κόσμο» που ανακοίνωσε χθες το Ινστιτούτο Fraser του Καναδά και αφορά τα στοιχεία του 2015. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη του Fraser για την οικονομική ελευθερία στον κόσμο, η Ελλάδα το 2015 κατρακύλησε 27 ολόκληρες θέσεις, κυρίως λόγω της επιβολής των capital controls.
Η χώρα μας πλέον βρίσκεται ανάμεσα στη Νιγηρία (114) και το Μπαγκλαντές (117). Την ίδια ώρα, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη χειρότερη θέση μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πέντε χωρών με τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, μαζί με τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Βολιβία και την Ισλανδία - δεδομένο που γίνεται ακόμη πιο προβληματικό αν συνυπολογιστεί ότι μεταξύ των πέντε χωρών με τη μεγαλύτερη άνοδο οι τέσσερις βρίσκονται στην ευρύτερη γειτονιά μας (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρουάντα, Αλβανία και Κύπρος).
Το Χόνγκ Κόνγκ βρίσκεται ξανά στην κορυφή του δείκτη, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και η Ιρλανδία.
Τελευταία ανάμεσα στις 159 χώρες βρίσκεται η Βενεζουέλα. Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την Ετήσια Μελέτη 2017: Η Οικονομική Ελευθερία στον Κόσμο.
Στα επί μέρους στοιχεία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 159η θέση σε ότι αφορά το μέγεθος του κράτους, την 47η θέση στο πεδίο του δικαστικού συστήματος και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, στην 56η θέση σε ότι αφορά την ελευθερία πραγματοποίησης εμπορικών συναλλαγών με το εξωτερικό και στην 108η θέση στο κανονιστικό πλαίσιο των πιστωτικού συστήματος.
Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – “Μάρκος Δραγούμης” (ΚΕΦίΜ) παρουσίασε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα της έρευνας, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε στο ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL και στην οποία μίλησαν οι: Παναγιώτης Πικραμμένος (τ. πρωθυπουργός, τ. πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), Αριστείδης Χατζής (καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών) και Αλέξανδρος Σκούρας (πρόεδρος ΚΕΦίΜ).
Ο βαθμός οικονομικής ελευθερίας υπολογίζεται με βάση τους θεσμούς και τις πολιτικές που εφαρμόζει κάθε χώρα σε πέντε πεδία: το μέγεθος του κράτους, το κράτος δικαίου, την πρόσβαση σε ισχυρό νόμισμα, την ελευθερία στο διεθνές εμπόριο, και το ρυθμιστικό περιβάλλον στην τραπεζική πίστη, τα εργασιακά και την επιχειρηματικότητα. Σημαντικές έρευνες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά έχουν καταδείξει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με μεγάλο βαθμό οικονομικής ελευθερίας απολαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο ευημερίας, έχουν ευρύτερα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα καθώς και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.
Το Ινστιτούτο Fraser εκπονεί την ετήσια μελέτη για την Οικονομική Ελευθερία στον Κόσμο σε συνεργασία με το Δίκτυο Οικονομικής Ελευθερίας, ένα δίκτυο ανεξάρτητων ερευνητικών και εκπαιδευτικών ινστιτούτων από περίπου 100 χώρες. Το ΚΕΦίΜ παρουσίασε για 2η συνεχή χρονιά τη μελέτη στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Fraser.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου