Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτογραφία του Konstantinos Triantaphyllidis.
 Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης


ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΧΑΛΚΟΥ
Η ηλεκτροχημική μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα (χημικός τύπος : CO2) σε προϊόντα
με βάση τον άνθρακα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας ως καύσιμα ή έμμεσα ως πρόδρομοι καυσίμων, προτείνεται ως μία από τις πολλά υποσχόμενες λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την παραγωγή καθαρής ενέργειας. Αυτή η

διαδικασία επιτρέπει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια ως εισροή ενέργειας, αλλά το CO2 που εκπέμπεται από τη διαδικασία κατανάλωσης μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά στα καύσιμα. Η επιτυχία αυτής της τεχνολογίας εξαρτάται από την προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που σχηματίζονται από το CO2 και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να διευκολυνθεί η παραγωγή πολυκαρβονικών προϊόντων.
Επιστημονική ομάδα από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Berkeley) ανέπτυξε (Dohyung Kim, και συν. Copper nanoparticle ensembles for selective electroreduction of CO2 to C2–C3 products. PNAS, 18 Σεπτεμβρίου 2017) έναν νέο ηλεκτροκαταλύτη, που αποτελείται από νανοσωματίδια χαλκού, για να μετατρέψει άμεσα το διοξείδιο του άνθρακα σε καύσιμο και αλκοόλες (αιθυλένιο, αιθανόλη και προπανόλη) χρησιμοποιώντας χαμηλές εισροές ενέργειας. Το έργο είναι το τελευταίο σε σειρά μελετών που αντιμετωπίζουν την πρόκληση της δημιουργίας ενός καθαρού χημικού συστήματος παραγωγής ενέργειας, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και το διοξείδιο του άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου