Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου! Βρήκαν τη «χαμένη πόλη» του

❱❱ Ευρήματα στο Ιράκ δείχνουν  ότι την έχτισε  το 331 π.Χ., πριν από τη Μάχη  των Γαυγαμήλων. Ο θρύλος θέλει τη «χαμένη πόλη» του Μεγάλου Αλεξάνδρου να είναι ένας μυθικός τόπος, όπου οι κάτοικοι πίνουν κρασί, την ώρα που γυμνοί φιλόσοφοι μοιράζονται μαζί τους τη σοφία τους....
Αρχαιολόγοι, υπό την καθοδήγηση του Βρετανικού Μουσείου, ανακάλυψαν ερείπια αρχαίας πόλης στο Ιράκ, τα οποία πιστεύουν ότι ανήκουν στην άγνωστη μέχρι τώρα πόλη την οποία ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Ελληνας στρατηλάτης.
Το αρχαιολογικό σημείο Καλάτγκα Νταρμπάν εντοπίστηκε πρώτη φορά το 1996, όταν αποχαρακτηρίστηκαν απόρρητες δορυφορικές εικόνες, που είχαν τραβήξει τη δεκαετία του '60 οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Οι αρχαιολόγοι, όμως, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το σημείο, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας που επικράτησε στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Ολα άλλαξαν πριν από τρία χρόνια, όταν αγρότες εντόπισαν τμήμα αρχαίου τείχους. Φωτογραφίες από drones, που έστειλαν επι τόπου αρχαιολόγοι του Βρετανικού Μουσείου, έδειξαν ότι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους πιθανώς να κρυβόταν μια ολόκληρη αρχαία πόλη!
Ανασκαφές
Οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου έστειλαν στο Καλάτγκα Νταρμπάν, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σουλεϊμανίγια, Ιρακινούς αρχαιολόγους, τους οποίους είχαν εκπαιδεύσει προκειμένου να πραγματοποιήσουν ανασκαφές.
Η σκαπάνη έφερε στο φως ευρήματα που τους κάνουν να πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την πόλη που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ., λίγο πριν από την αποφασιστική Μάχη των Γαυγαμήλων με τον Δαρείο. Συγκεκριμένα, εντόπισαν νομίσματα και μια σειρά από ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα. Δύο από αυτά, ένα που απεικονίζει μια γυναίκα (πιστεύεται ότι είναι η ελληνική θεότητα της βλάστησης Περσεφόνη) και ένα άλλο που απεικονίζει έναν άντρα (πιστεύεται ότι είναι το σύμβολο της γονιμότητας, Αδωνις), δείχνουν, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ότι την πόλη ίδρυσε ο γιος του Φιλίππου.
Οι ειδικοί μάλιστα θεωρούν ότι τη «μαγιά» για τη δημιουργία της πόλης αποτέλεσαν 3.000 βετεράνοι που άφησε πίσω του ο Μέγας Αλέξανδρος. «Είναι ακόμη νωρίς, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν μια πολυσύχναστη πόλη στον δρόμο από το Ιράκ προς το Ιράν» δήλωσε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Τζον Μακ Γκίνις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου