Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος Φίλης

❱❱ Με ασεβείς και υβριστικές επιθέσεις, ειδικά σε βάρος του ανώτερου κλήρου και της Εκκλησίας, «στόλισε» το νέο παραλήρημά του το αποκρουστικό δίποδο τέρας, μια όρθια ζέουσα βρωμερή κρεατόμαζα Νίκος Φίλης σε μια καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία, όπου η συνταγματική αναθεώρηση μπαίνει στην τελική ευθεία. Αυτή τη φορά, όμως, ο Φίλης....
με τις γνωστές εμμονές σε ό,τι εκκλησιαστικό, δεν επανέλαβε απλώς τον... εαυτό του, αλλά προχώρησε σε μια πρωτοφανή, όσο και συκοφαντική διαστρέβλωση των πραγμάτων, φτάνοντας στο σημείο να χρεώσει την οικονομική και την ηθική χρεοκοπία της χώρας στην Εκκλησία και όχι στο πολιτικό σύστημα.
«Είναι, άραγε, τυχαίο ότι το προοίμιο της μεγάλης οικονομικής-ηθικής κρίσης, που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, υπήρξε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου;» διερωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μηνά Παπαγεωργίου για τη «μελέτη» του υπό τον τίτλο «Διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους: Η αναγκαιότητα και τα οφέλη του πολίτη».
Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας αυτής της μελέτης είναι ότι συμμετέχουν με συνεντεύξεις τους ο πρόεδρος της... Ενωσης Αθέων Φώτης Φραγκόπουλος και ο Φίλιππος Λοΐζος, κατά κόσμον «Γέρων Παστίτσιος», που έκανε «καριέρα» χλευάζοντας τον Αγιο Παΐσιο στα social media.
Σε αυτή την αμφιλεγόμενη μελέτη, ο Φίλης βρίσκει ιδανικό έδαφος για να αναπτύξει τις γνωστές απόψεις του, στάζοντας για πολλοστή φορά χολή για την Εκκλησία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η λέξη «θρησκευμάτων» θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας.
«Στην Κατοχή, η πλειονότητα του ανώτερου κλήρου σιωπούσε, ενώ ορισμένοι μητροπολίτες συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Αντιθέτως, μεγάλο μέρος του λαϊκού κλήρου συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Στον Εμφύλιο, στη μετεμφυλιακή περίοδο και τη δικτατορία, η Εκκλησία λειτούργησε ως στυλοβάτης της εθνικοφροσύνης» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου