Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Απὀ το συνάδελφο και φἰλο Ioannis Kotoulas ανάλυση για την προδοτική συμφωνία της λίμνης


H επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών σε αντίθεση με το 80% του λαού χρήζει ερμηνείας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην Μακεδονία.
Ποιο είναι το ΕΣΧΑΤΟ κίνητρο του ΣΥΡΙΖΑ;
Θεωρία 1η: η πίεση εξωτερικών παραγόντων. Η Συμφωνία απετέλεσε αποκλειστική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και μόνον. Η εξωτερική πίεση δεν εξηγεί την φανατική προώθηση της Συμφωνίας και την συνεχή υπεράσπιση των Σκοπιανών από τις ελληνικές αρχές. Ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Γερμανία είχαν εκδηλώσει πιέσεις για την Συμφωνία. Η Γερμανία εγκρίνει μία ήδη αναληφθείσα πρωτοβουλία, δεν την προκάλεσε. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι για την συγκεκριμένη ονομασία ούτε υπάρχει ζωτική ανάγκη για το
ΝΑΤΟ να περιλάβει την ΠΓΔΜ, ένα γεωγραφικώς περίκλειστο κράτος 9.000 τετραγωνικών μιλίων, χωρίς διέξοδο στην θάλασσα και ελάχιστης στρατηγικής σημασίας.
Θεωρία 2η: οικονομικά ανταλλάγματα από την Γερμανία/ΕΕ. Η θεωρία αυτή κατατρύχεται από την οικονομιστική αντίληψη του φιλελευθερισμού/μαρξισμού, βάσει της οποίας η ιστορία κινείται από οικονομικούς παράγοντες. Η Ελλάδα δεν έλαβε ανταλλάγματα από την ΕΕ για την πρωτοβουλία σε κανέναν τομέα ούτε σε δημοσιονομικό επίπεδο ούτε στο προσφυγικό. Αντιθέτως στο προσφυγικό η Γερμανία έχει σκληρύνει την στάση της λόγω εσωτερικών κοινωνικών και πολιτικών πιέσεων. Η λογική ότι η Ελλάδα ενδεχομένως θα λάβει ανταλλάγματα δεν ερμηνεύει την συμφωνία, διότι η πολιτική κατάσταση είναι ασταθής σε Ελλάδα και Γερμανία.
Θεωρία 3η: ο ιδεολογικός παράγοντας. Εδώ ερχόμαστε στην ουσία του ζητήματος. Ενώ το ίδιο το ΚΚΕ έχει αποκηρύξει πρακτικώς την στασιαστική και αντεθνική δράση του ΔΣΕ που αγωνιζόταν για αυτόνομη Μακεδονία [το 1949 το 50% των ανταρτών του ΔΣΕ ήταν σλαβόφωνοι εχθροί της ελληνικής κυριαρχίας], ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει αυτήν την ιδεολογική παράδοση.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για το πολιτικό κόστος, θα είχε σταματήσει την διαδικασία της Συμφωνίας με δικαιολογία την αδιαλλαξία των Σκοπιανών, όμως συνέχισε μέχρι τέλους παρά την τεράστια αντίδραση του ελληνικού λαού και ενώ στην Μακεδονία τα ποσοστά του είναι πλέον μονοψήφια.
Αυτό που κινεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμπλεγματική αντίληψη όλης της εαμογενούς παρατάξεως για την ήττα της Αριστεράς στον Ανταρτοπόλεμο. Φαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών τους για τον εμβληματικό χαρακτήρα των Πρεσπών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει σε επίπεδο συμβολισμών να επιτύχει την αντιστροφή του Εμφυλίου, όταν οι κομμουνιστές στασιαστές και οι Σλάβοι πάτρωνές τους ηττήθηκαν από τον ελληνικό λαό.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η παράταση του Ανταρτοπολέμου με άλλα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου