Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Λιθοβολισμός και μαστίγωμα για τους ομοφυλόφιλους στο Μπρουνέι

Λιθοβολισμός και μαστίγωμα για τους ομοφυλόφιλους στο Μπρουνέι
Λιθοβολισμό και μαστίγωμα μέχρι θανάτου προβλέπει ο νέος νόμος του Σουλτάνου του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ για τους ομοφυλόφιλους ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη στη χώρα προκαλώντας ήδη έντονες αντιδράσεις.
Με ημερομηνία έναρξης την 3η Απριλίου, κάθε άτομο που
κρίνεται ένοχο για το παραπάνω αδίκημα θα λιθοβολείται μέχρι θανάτου, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, τιμωρία που θα λαμβάνει χώρα ενώπιον ομάδας μουσουλμάνων.
Όπως αναφέρει το cnn, οι νέοι αυστηροί νόμοι της χώρας ανακοινώθηκαν το 2014 και έχουν αναπτυχθεί σταδιακά. Η τελευταία φάση της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των βάρβαρων νέων διατάξεων, ανακοινώθηκε αθόρυβα στην ιστοσελίδα του Γενικού Εισαγγελέα του Μπρουνέι στις 29 Δεκεμβρίου 2018.
Η αντίδραση από τις ομάδες στήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν άμεση καθώς εξέφρασαν αμέσως τη φρίκη τους για τις νέες διατάξεις, οι οποίες αναμένεται να επιβάλουν και τον ακρωτηριασμό ως τιμωρία για την κλοπή.
«Το Μπρουνέι πρέπει να σταματήσει αμέσως τα σχέδιά του για την εφαρμογή αυτών των φαινομένων τιμωρίας και να αναθεωρήσει τον Ποινικό του Κώδικα σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει επειγόντως την κίνηση του Μπρουνέι να εφαρμόσει αυτές τις σκληρές κυρώσεις», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σημειώνεται, ότι το 2014 υπήρξε μια ευρεία διεθνής κατακραυγή, όταν το Μπρουνέι έγινε η πρώτη χώρα στην περιοχή που υιοθέτησε το νόμο της σαρία, ένα ισλαμικό νομικό σύστημα που προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές σωματικές τιμωρίες.
Το μικρό,αλλά πλούσιο σε πετρέλαιο Σουλτανάτο, με πληθυσμό πάνω από 450.000 ανθρώπους, βρίσκεται στο νησί Βόρνεο, κοντά σε μετριοπαθείς ισλαμικούς λαούς της Ινδονησίας και της Μαλαισίας και σε σύγκριση με τους γείτονές του, το Μπρουνέι έχει εξελίξει ένα ιδιαίτερα συντηρητικό καθεστώς τα τελευταία χρόνια, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την απαγόρευσης της πώλησης αλκοόλ.
Ο νέος ποινικός κώδικας ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2014 από τον σουλτάνο του Μπρουνέι Χασάναλ Μπολκιά, ο οποίος επίσης ενεργεί ως πρωθυπουργός της χώρας.
Μαζί με την ανακοίνωση των κυρώσεων, ο ιστότοπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο Σουλτάνος ​​ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνησή του «δεν περιμένει τους άλλους ανθρώπους να αποδεχθούν και να συμφωνήσουν με αυτό, αλλά ότι θα του αρκούσε να σέβονται το έθνος με τον ίδιο τρόπο που τους σέβεται».
Φωτογραφία AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου