Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Δικαίωση για τους αστυνομικούς η άρση ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη

Δικαίωση για τους αστυνομικούς η άρση ασυλίας της Νίνας ΚασιμάτηΕβίτα Βαρελά 30-07-2020 10:25 Τελευταία ενημέρωση: 30-07-2020 10:32

Για πρώτη φορά ήρθη ασυλία βουλευτή που καταφέρθηκε και εξύβρισε Έλληνες αστυνομικούς, τονίζει στο άρθρο της η δικηγόρος κ. Εβίτα Βαρελά, εξηγώντας γιατί η απόφαση είναι σημαντική και τους δικαιώνει
Έλαβα την εντολή από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, ως νομική σύμβουλος του Σωματείου μαζί με τον έτερο συνάδελφο κ. Βασίλη Καπερνάρο, να συντάξω και να καταθέσω έγκληση- μήνυση κατά της βουλευτή του Σύριζα κας Νίνας Κασιμάτη, την οποία
υπογράφουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. και απλά μέλη του Σωματείου, η οποία την 11η.12.2019 σχολιάζοντας δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στον ιστότοπο «facebook» έγραψε την άκρως προσβλητική και εξυβριστική φράση: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».
Πιστεύω ότι η αστυνομία είναι θεσμός και ακρογωνιαίος λίθος για μια ευημερούσα και ευνομούμενη κοινωνία. Το αστυνομικό προσωπικό απαρτίζουν ένστολοι πολίτες οι οποίοι είναι εργαζόμενοι. Η αναγνώριση της σπουδαιότητας και της εκτίμησης προς τον Έλληνα αστυνομικό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες πολίτες.
Οι εντολείς μου και εγκαλούντες αστυνομικοί - κρατικοί λειτουργοί με υψηλό δημοκρατικό φρόνημα πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και του ελληνικού κράτους σεβόμενοι τις αρχές της δημοκρατίας μας και του Συντάγματος.
Το σύνθημα «ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» συνιστά καταδικαστέα και αξιόποινη πράξη καθώς προκαλεί και διεγείρει δημόσια, προκαλεί κίνδυνο κατά της δημόσιας τάξης, προσβάλλει τη δημόσια τάξη και διαταράσσει την κοινή ειρήνη, απομονώνει και στοχοποιεί τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη xώρα, φέρει άκρως ρατσιστικά χαρακτηριστικά και τέλος προσβάλλει βάναυσα τους Έλληνες Αστυνομικούς.
Χθες συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η εισαγγελική πρόταση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και του άρθρου 43 Α και 83 του κανονισμού της Βουλής ήρθη η ασυλία της Βουλευτή. Η ίδια υποστήριξε ότι έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας και στην υποχρέωσή της να σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα γεγονός που αυτοαναιρεί την τότε συγγνώμη της.
Πιστεύω ότι η χθεσινή ημέρα συνιστά δικαίωση των Αστυνομικών καθώς για πρώτη φορά ήρθη ασυλία Βουλευτή που καταφέρθηκε κει εξύβρισε Έλληνες Αστυνομικούς και την έναρξη μιας διαφορετικής περιόδου, όπου βουλευτές και πολίτες σεβόμενοι τις αξίες του Δημοκρατικού πολιτεύματος και τα προστατευόμενα έννομα αγαθά του Συντάγματος της Ελλάδος δεν θα προβαίνουν αυθαιρέτως σε τέτοιου είδους εξυβριστικές και απαξιωτικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου