Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Oι σφαίρες ούτε ανθρώπους τελικά σκοτώνουν, ούτε ιδέες!


"...100 χρόνια από την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη
31 Ιουλίου 1920
Ούτε που το φανταζόταν ο λοχίας, που τράβηξε ουρλιάζοντας την σκανδάλη για να σου στείλει την πρώτη σφαίρα κατάστηθα, πως λίγα εκατοστά μολύβι, είχαν την δύναμη να σμιλέψουν ανεξίτηλα την μορφή σου, σαν σε γρανίτη, μέσα στον χωροχρόνο.
Που να το φανταστούν και οι άλλες οκτώ σφαίρες, που το επόμενο δευτερόλεπτο ταξίδευαν από τα ντουφέκια των στρατιωτών του αποσπάσματος, ως εσένα, πως σε αυτή την μικρή διαδρομή, ήδη έκτιζαν μια λευκή στήλη, «… βουβή μαρμαρωμένη να σε κλαίει»,
… ήδη βούταγαν την πένα του Παλαμά στο μελάνι που αποτύπωσε την Ωδή σου,
… ήδη σε κουβαλούσαν στις πυρακτωμένες ράχες τους για να στοιχειώσεις τα εφηβικά μας όνειρά και μετέπειτα ιδεολογία, επιβεβαιώνοντας πως … οι σφαίρες ούτε ανθρώπους τελικά σκοτώνουν, ούτε ιδέες!
Μερικές φορές μάλιστα οι σφαίρες έχουν μια άλλη, τεράστια δύναμη..."
(κείμενο Αγνώστου Φίλου που διαβάσαμε στο διαδίκτυο)



Συμπληρώθηκαν την Παρασκευή 31 Ιουλίου εκατό χρόνια από την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη.
Ο σύλλογος μας τίμησε την μνήμη του Αθάνατου Ίωνα Δραγούμη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και Τιμής.

Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί συνεχίζεται από το άθλιο πολιτικό καθεστώς η προδοσία της Μακεδονίας μας, για την ελευθερία της οποίας αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις ο Δραγούμης.


Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ.Γενιάς Ανδρέας τόνισε την τεράστια προσφορά του Δραγούμη προς την Μακεδονία αλλά και την πολιτική διαθήκη που οραματίστηκε, δηλαδή τον Ελληνικό Εθνικό Σοσιαλισμό.
Σύμφωνα με την Metapedia (εδώ)
"...Ο Μπαρές προτού εμφανιστούν τα γνωστά κινήματα του Μεσοπολέμου θα ορίσει πως «ο εθνικισμός γεννά τον σοσιαλισμό» και θα επισημάνει την αναγκαιότητα της ενώσεως αυτών των δύο ιδεών. Ο Δραγούμης είναι ο πρώτος που θα φέρει στην Ελλάδα την Ιδέα αυτή και θα αρχίσει να γράφει για έναν εθνικό σοσιαλισμό στην εφημερίδα «Αθηναϊκή» στις 20 Απριλίου του 1920:
«…εις τους Έλληνας σοσιαλιστάς θα υπεδείκνυα αν ήθελον να με ακολουθήσουν... Εθνικόν σοσιαλισμόν, όχι υπό την γνωστήν έννοιαν, αλλ’ υπό την έννοιαν, ότι η εφαρμογή του θα είναι ανάλογος προς το έθνος και προς την κατάστασιν της εξελίξεώς του»..."

Αυτόν τον Ελληνικό Εθνικό Σοσιαλισμό εφάρμοσε λίγα χρόνια αργότερα και ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς με αποτέλεσμα να οδηγήσει το Έθνος στο Έπος του 1940!



Ο Ίων Δραγούμης υπήρξε Έλληνας Εθνικιστής με Ιδέες όπου ακόμα και σήμερα εμπνέουν και ενοχλούν...
Αθάνατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου