Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Τρεις φορές επισκέφθηκε τον 14χρονο γιο της, αλλά είπε: «Δεν με αφήνουν να δω το παιδί μου»

 Μάνα 14χρονου

Αναβρασμό έφερε η σύλληψη και η κράτηση επί τέσσερις μέρες στην ΓΑΔΑ ενός 14χρονου μαθητή από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Ο αντιπολιτευόμενος τύπος γράφει πως ο μαθητής συνελήφθη άδικα, κρατείται παράνομα και πως η μητέρα δεν μπόρεσε να τον δει αυτές τις 4 ημέρες που έμεινε στο αυτόφωρο.

Όπως όμως ανέφερε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και την εκπομπή Mea Culpa, δύο αστυνομικοί έδωσαν ένορκη κατάθεση πως είδαν τον νεαρό να πετά μολότοφ όχι μία αλλά τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις.

Συνελήφθη, παραπέμφηκε στην ανακρίτρια ανηλίκων κι εκείνη διέταξε την κράτησή του. Η αστυνομία λοιπόν δεν τον κρατά παράνομα, αλλά έπειτα από δικαστική παραγγελία.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου επίσης, πως η μητέρα του 14χρονου επισκέφθηκε τον νεαρό 3 φορές κατά τη διάρκεια κράτησής του, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια στο παρακάτω βίντεο:

«Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι εφόσον ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ, κάτι που βεβαίως μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα, η μητέρα του ανήλικου χρησιμοποιεί την κράτηση του παιδιού της για να κάνει αισθητή την παρουσία της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Ζαχαρός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει εν μέρει το ρεπορτάζ του Σταμάτη Ζαχαρού. Ο νεαρός κρατούμενος δέχθηκε 3 επισκέψεις, 1 από τον συνήγορό του και 2 από τη μητέρα του.

Δείτε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

 Ανακοίνωση Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με το θέμα της κράτησης του 14χρονου συλληφθέντα ανήλικου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

  • Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).
  • Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.
  • Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:
    • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του
    • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του
    • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου