Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

«Στα κάγκελα» η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ – Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδης προκάλεσαν αντιδράσεις

Σε οριακό σημείο έχουν περιέλθει πλέον οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίο αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί και συγκαταλέγονται στην πάλαι ποτέ δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.

Οι λόγοι για την κατάσταση αυτή δεν είναι και λίγοι, όπως επισημαίνουν με νόημα άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις εσωκομματικές ισορροπίες και την ανθρωπογεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας.

Η σπίθα για να εκδηλωθεί με μεγάλη ένταση η δυσαρέσκεια αυτή ήταν η απόφαση Μητσοτάκη να προτείνει την, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στις 13 Οκτωβρίου και μία ημέρα αργότερα μία δήλωση αρκούσε για να εξαγριώσει πολλούς.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η ''κόκκινη γραμμή'' είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια». Πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν αποστάσεις από τις δηλώσεις του και ακόμα περισσότεροι εκείνοι που άρχισαν να δυσανασχετούν για την πρωτοβουλία του. Ενδεικτικό ήταν ότι αποστάσεις πήραν και από το υπουργείο Εξωτερικών με αποτέλεσμα ο ίδιος να ανασκευάζει με νέες δηλώσεις.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι αναφορές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για «εθνικισμό με τα 12 μίλια». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μπορεί να αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν τα έλεγε αυτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής, ωστόσο πολλοί βουλευτές θεώρησαν ότι πρόκειται για δήλωση εκτός γραμμής, ειδικά από τη στιγμή που η επέκταση των χωρικών υδάτων βρίσκεται στα σχέδια της Ελλάδας.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που τόσο ο Νίκος Δένδιας όσο και ο Παναγιώτης Πικραμμένος αντέδρασαν. Ο πρώτος μιλώντας στη Βουλή είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθα εγώ εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε. Θα παρακαλέσω επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του κόμματος επί της τοποθέτησής μου, να μην με προκαλούν επ΄ αυτού». Ο Παναγιώτης Πικραμμένος ανέφερε με τη σειρά του: ««Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανένα Έλληνα και πολλώ μάλλον από την κυβέρνηση αλλά και από όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα μας έχει ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια. Δεύτερον: θεωρώ ότι ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είπε ποτέ κάτι διαφορετικό και προφανώς έχει γίνει παρεξήγηση».

Όλα τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν σε θέματα που έφεραν σε δύσκολη θέση τους δεξιούς της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κυρώσεις των συμφωνιών με τα Σκόπια, οι οποίες όλο πάνε στη Βουλή αλλά δεν φτάνουν, αλλά και η τοποθέτηση του Θάνου Ντόκου στη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας.

Γιατί δεν αντιδρούν

Ο λόγος που δεν αντιδρούν ανοιχτά παρά μόνο σε μεταξύ τους συζητήσεις και πηγαδάκια είναι ότι προς το παρόν θεωρείται άστοχο και σε μεγάλο βαθμό λάθος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας να δίνουν έναν τέτοιον αγώνα απέναντι στην Τουρκία και να υπάρχουν φωνές που διαφοροποιούνται εντός της ΝΔ και σε δεύτερο επίπεδο ότι δεν υπάρχει προφανής λόγος να δίνονται πατήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αντιπολίτευση και μικροπολιτική σπέκουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου