Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά, κουστούμι και κοντινό πλάνο
   Κι ο δικτάτορας Μεταξάς με την 4η Αυγούστου πήρε τόσα φιλολαικά μέτρα,ωστε ακόμα δεν εχουν κατορθώσει να τα ξηλώσουν όλα οι δημοκράτες.Στίς δεκάδες υπέρ της εργατικής τάξης πρωτοβουλίες του περιλαμβάνεται η δημιουργία του ΙΚΑ,η καθιέρωση της οκτάωρης εργασίας,η εφαρμογή της ήδη ψηφισθείσας από το 1935 άδειας μετ΄αποδοχών. κ.'α.
Πάνω απ΄ολα όμως ήταν το ΟΧΙ εκείνη τη στιγμή της απόλυτης μοναξιάς όταν ο άνθρωπος αναμετράται με τον ιδιο τον εαυτό του.Ο ΜΕΤΑΞΆς ΤΌΛΜΗΣΕ ΤΟ ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΤΟ ΑΚΑΤΌΡΘΩΤΟ.ΝΙΚΉΣΑΜΕ!.
Με το ΟΧΙ φρίττουν τα σαπρόφυτα της παρακμής.Ποτέ δε θα μπορούσαν να φτάσουν σε τέτοιο σημείο ακεραιότητας και περιφρόνησης της ύλης,ώστε να αρνηθούν κάτι σε μια υπερδύναμη.Το ΟΧΙ του Μεταξά τους στοιχειώνει ακόμα.
Οι αριστεροί ίσως να δικαιολογούνται κάπως που βάλλουν εναντίον του.Τους έκανε ρεντίκολο και όσο ζούσε, τους εκθέτει ακόμα και σήμερα που έχουν περάσει 78 χρόνια από το θάνατό του.
Ο Ιωάννης Μεταξάς κατόρθωσε όσα μνημονεύουμε σήμερα,επειδή ανεδειξε ό,τι καλύτερο έχει μέσα του ο Έλληνας,αυτό το σπάνιο είδος του ανθρώπου που μπορεί να φτάσει από τον Παράδεισο στην Κόλαση ταχύτερα κι από το φως το ίδιο.
Να ξέρεις το λαό σου,να μεγιστοποιείς την ισχύ του και να ελαχιστοποιείς τις αδυναμίες του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της ηγεσίας-κι ο Μεταξάς ήταν κοινωνός του μυστικού- κι έτσι οι Έλληνες συνέτριψαν τους Ιταλούς στα βουνά της Βορείου Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου