Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Οφίρ Ακούνις με νέους βουλευτές, με φόντο την Ακρόπολη

Στη συνάντηση που πραγματοποίηθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη συζητήθηκαν θέματα για την περιφερειακή συνεργασία αλλά και η πορεία της πανδημίας

Μια άτυπη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο Ισραηλινός Υπουργός Περιφερειακής Συνεργασίας κος Οφίρ Ακούνις, με νέους κυρίως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από διάφορα κόμματα, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα μας, το προηγούμενο διήμερο με τον συνάδελφό του υπουργό Εξωτερικών,  κο Γκάμπι Ασκενάζι.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος τυγχάνει παλιός φίλος του ισραηλινού υπουργού, είχε ως στόχο την γνωριμία Ελλήνων Βουλευτών με τον Υπουργό σε ένα περιβάλλον φιλικό και χαλαρό. 

Ο κ. Akunis μοιράστηκε την εμπειρία του Ισραήλ με το COVID-19 και την κατάσταση που αντιμετώπισε η χώρα τους προηγούμενους μήνες. 

Αναφέρθηκε στη νέα Μέση Ανατολή που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια αλλά και για μια νέα ευρύτερη περιοχή περιφερειακής συνεργασίας, που περιλαμβάνει χώρες όπως την Ελλάδα και την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, τις χώρες του Κόλπου, τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν ακόμη και το Σουδάν. Το νέο μπλοκ ευρύτερης συνεργασίας που διαμορφώνεται έχει στόχο την ειρηνική συνεργασία, καθώς και την οικονομική και κοινωνική ευημερία των λαών που ανήκουν σε αυτό.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε μεγαλόπνοα έργα στα οποία θα ήθελε να συμμετέχουν ελληνικές εταιρείες όπως την ανάπτυξη της περιοχής κοντά στην Ιεριχώ και την σύνδεση μεταξύ Ερυθράς και Νεκράς Θάλασσας.

Τέλος, ανακοίνωσε τα σχέδια για ένα μεγάλο συνέδριο, Covid επιτρέποντος, με θέμα την συνεργασία σε επιχειρηματικό επίπεδο των χωρών της περιοχής. Πρώτη στάση Ισραήλ και δεύτερη Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη ΝΔ: Βούλτεψη Σοφία, Ρουσόπουλος Θεόδωρος, Μπουτσικάκης Χριστόφορος- Εμμανουήλ, Κυρανάκης Κωνσταντίνος Κώτσηρας Γεώργιος, Χρυσομάλλης Μίλτος, Μαρκόπουλος Δημήτρης, από το ΣΥΡΙΖΑ: Αθανασίου Νάσος, από το ΚΙΝΑΛ: Γιαννακόπουλου Νάντια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου