Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Οι μυαλοπώληδες του ΣΥΡΙΖΑ και η ισπανική ακροδεξιά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σε όλη την μαστιζόμενη από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού Ευρώπη, δυο κόμματα διανοήθηκαν να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας στο κοινοβούλιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το ακροδεξιό VOX στην Ισπανία. Μόνο αυτοί βρήκαν την ώρα να ρίξουν τα πυροτεχνήματά τους, την ώρα που οι πολίτες των χωρών τους δίνουν μάχη για να μην καταλήξουν στις εντατικές.

Στην Ισπανία, το VOX προκάλεσε την ψηφοφορία προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση στην οποία ανεπιτυχώς συμμετέχει ο σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Αλλά εκεί, η πρόταση μομφής απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα: 298 ψήφοι κατά και 52 ψήφοι υπέρ – δηλαδή μόνο του VOX. Αν και στην Ισπανία η κυβέρνηση είναι μειοψηφίας – και επομένως θα μπορούσε να πέσει ανά πάσα στιγμή – όλα τα κόμματα αντέδρασαν

στον τυχοδιωκτισμό, στον διχασμό και στην αποσταθεροποίηση σε μια τόσο κρίσιμη ώρα που η χώρα θρηνεί 35.000 νεκρούς.

Μάλιστα, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο, σε μια ιστορική ομιλία, επετέθη με δριμύτητα στο VOX: «Είστε μέρος του προβλήματος της Ισπανίας και όχι μέρος της λύσης», είπε απευθυνόμενος στον Σαντιάγκο Αμπασκάλ, αρχηγό του VOX, του τρίτου σε δύναμη κόμματος της χώρας. «Μας κάνετε να χάνουμε χρόνο εν μέσω της πανδημίας. Δεν είμαστε σαν κι’ εσάς και δεν θέλουμε να είμαστε σαν κι’ εσάς»!

Δεν τα έχασε μόνο ο Αμπασκάλ. Το ίδιο έκπληκτα πάνω από τη μάσκα φάνηκαν τα μάτια του Πάμπλο Ιγκλέσιας, συνεταίρου του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ. Κι’ όταν λίγο μετά πήρε τον λόγο το έκανε για να κατηγορήσει τον Κασάδο. Ψελλίζοντας πως η αποστασιοποίησή του από το VOX έρχεται πολύ αργά. Μάλιστα, ο Ιγκλέσιας αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για να επιτεθεί στον Κασάδο, παρά για να τα βάλει με τον Αμπασκάλ που είχε προκαλέσει την ψηφοφορία.

Οι δημαγωγοί στην Ελλάδα και στην Ισπανία

Είχε έλθει η ώρα για να τον παραλάβει κι’ αυτόν ο Κασάδο: «Μοιράζεσαι πολύ περισσότερα με το Vox από ό, τι νομίζεις», επετέθη στον Ιγκλέσιας ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος επανειλημμένα έχει ταυτίσει τους Podemos με τους ακροδεξιούς, υποστηρίζοντας ότι είναι το ίδιο δημαγωγοί.

Στην Ελλάδα, δεν συνέβη το ίδιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με διάφορες ανούσιες δικαιολογίες, υπερψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού των Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, επειδή τάχα ήθελαν να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης.

Και δεν βρέθηκε ένας να απευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να του πει πως αν ήθελε να χτυπήσει την κυβερνητική πολιτική ας έκανε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και όχι στον υπουργό. Και επομένως, δεν θα ψηφίσει!

Με λίγα λόγια, προσχώρησαν στην υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσαν την ευκαιρία να τους το παίξει αρχηγός.

Εκ του ασφαλούς, βέβαια, γιατί γνώριζαν πως ούτε η πρόταση κατά του Σταϊκούρα θα περνούσε, ούτε επρόκειτο να κλυδωνιστεί η κυβέρνηση.

Αλλά πόσο ασφαλές ήταν για την δική τους πολιτική επιβίωση να μπουν κάτω από την δημαγωγική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ;

Και το κυριότερο: Όλοι μαζί αποκαλύφθηκαν ενώπιον του ελληνικού λαού ως ανεύθυνοι και αδιάφοροι ενώπιον των θηριωδών προβλημάτων της χώρας.

Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα εδώ και οκτώ μήνες βρίσκεται σε κατάσταση που όμοιά της δεν αντιμετωπίζει καμιά χώρα επί του πλανήτου: Βαρύ μεταναστευτικό, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε με τα γενικά προσκλητήριά του, απόπειρα εισβολής στον Έβρο, κρίση κορωνοϊού και μόνιμη απειλή πολέμου.

Η χώρα έχει επί οκτώ μήνες θέσει σε επιφυλακή το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεών της, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, το υγειονομικό προσωπικό, το σύνολο του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα.

Άγονες μάχες οπισθοφυλακών

Και κάποιοι ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε άγονες μάχες οπισθοφυλακών.

Ενώ γνωρίζουν ότι σε μια χώρα με 300 δις δημόσιο χρέος και άλλο τόσο ιδιωτικό, σε μια χώρα που οι πολίτες χρωστούν 134 δις στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, ουδείς μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Υποκρισία και θράσος από κόμματα που γνωρίζουν πως ουδείς από τους ένδεκα νόμους – από τους οποίους οι επτά του ΣΥΡΙΖΑ – έδωσε λύση στο πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα παριστάνει πάλι τον αντιμνημονιακό, ενώ από τα δέκα μνημονιακά χρόνια τα μισά ήταν δικά του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που για να παραμείνει στον θρόνο του, κλωτσούσε επί πέντε σχεδόν χρόνια το ντενεκεδάκι παρακάτω σε όλα τα μεγάλα θέματα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνει πάλι τον προστάτη των φτωχών και των αδυνάμων, ενώ είναι το κόμμα που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις από τις χήρες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που με δικό του νόμο, τον Φεβρουάριο του 2019, κατήργησε οριστικά και οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πώς βάζουν πλάτη χωρίς να ψηφίζουν;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε καμία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και τις οποίες έφερε προς ψήφιση ο Σταϊκούρας. Ούτε το έκτακτο επίδομα προς τους υγειονομικούς, ούτε τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ούτε τίποτε!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε ούτε τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την θεομηνία του Ιανού, που επίσης έφερε ο Σταϊκούρας, ούτε καν την τροπολογία για να αποζημιωθούν οι αγρότες. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα από τον υπουργό των Οικονομικών!

Καμιά πλάτη δεν έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του κορωνοϊού! Δεν ψήφισε τίποτε, δεν του άρεσε τίποτε, έφερε δύο προγράμματα Θεσσαλονίκης – συγγνώμη Covid – πριν καν αποκτήσουμε την παραμικρή αίσθηση για την διάρκεια και το βάθος της υγειονομικής κρίσης.

Τι θα έκαναν δηλαδή αν… δεν έβαζαν πλάτη; Θα κήρυσσαν ανένδοτο και θα ζητούσαν από τον κόσμο να βγει έξω, να συνωστιστεί και να κολλήσει κορωνοϊό;

Το κατά ΣΥΡΙΖΑ αέναο παρόν

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που ζει σε ένα αέναο παρόν. Αν το παρόν τον βρίσκει στην κυβέρνηση λέει τα μεν. Αν το παρόν τον βρίσκει στην αντιπολίτευση, λέει τα αντίθετα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση έλεγε πως θα θέσει τις τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο, όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση τις έκλεισε με πέντε ΠΝΠ, προκάλεσε εκροή καταθέσεων άνω των 40 δις (178 δις οι καταθέσεις επί «επαράτου» το 2014 και 145 δις το 2018), τις αφελλήνισε, εξανέμισε την χρηματιστηριακή τους αξία (33,4 δις ευρώ το 2014 επί «επαράτου» και 8,3 δις το 2018) και τώρα που βρέθηκε πάλι στην αντιπολίτευση ξιφουλκεί και πάλι κατά των τραπεζών. «Είναι αδιανόητο», είπε ο κ. Τσίπρας, «να μην υπάρχει ούτε μία τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο». Και το λέει ο άνθρωπος που τις κατέστρεψε και τις παρέδωσε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση πολεμάει τα ξένα funds, τα γνωστά κατά Τσίπρα «κοράκια της καταστροφής», όταν έρχεται στην κυβέρνηση φέρνει τα ξένα funds, τους παραδίδει όλα τα δάνεια των Ελλήνων – και τα εξυπηρετούμενα - και με νόμο (4549 Ιουνίου 2018), τους επιτρέπει να έχουν έδρα και εκτός Ελλάδας, και όταν επιστρέφει στην αντιπολίτευση ωρύεται εναντίον τους!

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που με νόμο έφερε τα ξένα funds (ν. 4354 Δεκεμβρίου 2015, λίγο μετά το τέλος της αυταπάτης και της «ηρωικής» 17ωρης διαπραγμάτευσης).

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που με νόμο (4472 – 19/5/2017) επέβαλε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που με νόμο (τον γνωστό 4549) επέτρεψε στις τράπεζες να ενημερώνουν τους δανειολήπτες ότι πούλησαν το δάνειό τους σε κάποιο ξένο fund με ένα απλό mail ή sms και χωρίς πια να υποχρεούνται σε 12μηνη προειδοποίηση.

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που με νόμο προχώρησε σε επίσπευση επανάληψης πλειστηριασμού – από 30 σε 8 ημέρες.

Τρία χρόνια και τρεις γνώμες

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που το 2011 πολέμησε τον αντιρατσιστικό νόμο (με την «Αυγή» να μιλά για πρόσχημα προκειμένου να περιοριστεί η ελευθερία του λόγους), το 2013 πίεζε για να ψηφιστεί και το 2014 τον καταψήφισε βάζοντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Και ενώ επί Νέας Δημοκρατίας συνελήφθησαν οι χρυσαυγίτες και επί Νέας Δημοκρατίας καταδικάστηκαν, τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ τρελαίνονται τάχα από τον ενθουσιασμό τους και αγκαλιάζονται και κλαίνε με δάκρυα χαράς.

Μα αν ήταν να χαρούν τόσο πολύ, γιατί δεν φρόντιζαν να καταδικαστούν οι χρυσαυγίτες επί των ημερών τους. Παρά πότε δεν έβρισκαν αίθουσα, πότε την έχαναν στο δρόμο, πότε (επί δύο χρόνια) δεν απήλλασσαν τους δικαστές της σύνθεσης – πλην της Προέδρου – από τα άλλα τους δικαστικά καθήκοντα και πότε παρακολουθούσαμε να δικάζονται σε διπλανές αίθουσες τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, με αποτέλεσμα να διακόπτονται οι δίκες μετά από κλωτσοπατινάδες;

Από το δεν υπάρχουν σύνορα στα 12 ν.μ.

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που ουδέποτε ασχολήθηκε με τα εθνικά θέματα και τώρα παριστάνουν όλοι τους τουρκοφάγους.

Για το κόμμα που αποκαλούσε τα εθνικά θέματα «λεγόμενα εθνικά θέματα», που έλεγε ότι δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα αλλά μόνο ταξικά, που στην ιδρυτική του διακήρυξη (το 2013) μας απειλούσε ότι θα αποκαταστήσει το εθνικό και το πατριωτικό με το… γνήσια λαϊκό!

Για το κόμμα του  οποίου ο αρχηγός, ο κ. Τσίπρας για να μην ξεχνιόμαστε, πήγαινε και ερχόταν σε δεκάδες Ευρωπαϊκά Συμβούλια και μέχρι το 2018 ζητούσε ενίσχυση τη Τουρκίας με χρήματα, βίζες και άνοιγμα κεφαλαίων, δήθεν για να κρατά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο έδαφός της. Τους οποίους πρόσφυγες η ίδια η Τουρκία προκαλούσε πολεμώντας στη Συρία από το 2011. Και μετά ο Τσίπρας, ήδη από τον Νοέμβριο του 2015, πήγε στην Τουρκία και δήλωσε πως Ελλάδα και Τουρκία είναι θύματα του πολέμου στη Συρία!

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που πριν βρεθεί στην εξουσία δεν ασχολήθηκε ποτέ με τις τουρκικές προκλήσεις, το 2015 και το 2016 πήγαινε στην Ευρώπη και μιλούσε μόνο για τα μνημόνια και το χρέος και τη «βούληση» του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε με το γελοίο δημοψήφισμα, μετά ξαναπήγαινε για να κλείνει τις αξιολογήσεις – είχε φθάσει η Κύπρος να μας στηρίζει για να μην βγούμε από το ευρώ την ώρα που παραβιαζόταν η κυριαρχία της – και στο μεταξύ οι Τούρκοι αλώνιζαν και ο Τσίπρας έκανε σα να ψιχάλιζε.

Πόσο περήφανος είναι ο κ. Κατρούγκαλος;

Τώρα, ο κ. Κατρούγκαλος μας ρωτά από το βήμα της Βουλής αν είμαστε περήφανοι που το Ορούτς Ρέις 40 ημέρες παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας!

Η ερώτηση αντιστρέφεται. Ο ίδιος, ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι όταν επί των ημερών τους είχαμε τα ακόλουθα;

Παραβιάσεις – ρεκόρ το 2017 – τουρκική πυραυλάκατος στα Ίμια σε ελληνικά χωρικά ύδατα (Ιανουάριος 2017), εκτέλεση πυρών σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στο Φαρμακονήσι (Φεβρουάριο 2017) και navtex που περιλάμβανε τμήμα ελληνικών χωρικών υδάτων, παράνομη navtex σε Λήμνο, Σαμοθράκη, Θεσσαλονίκη, έξοδος του Τσεσμέ, εμβολισμός πλοίου του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό (Φεβρουάριος 2018), τουρκική φρεγάτα στο Κάβο Ντ’ Όρο τον ίδιο μήνα, το Barbaros να βολτάρει (Οκτώβριος 2018) διαρκούσης της Συνόδου Κορυφής, χωρίς ο κ. Τσίπρας να κάνει την παραμικρή αναφορά στις επαφές του με τους εταίρους. Την άλλη μέρα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, απαντά πως δεν θέλει να δώσει στο θέμα μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει, αλλά τώρα μας λένε διάφορα ηρωικά.

Και διάφορες παράνομες navtex στο Καστελόριζο, ακόμη και την ημέρα που ο κ. Τσίπρας επισκεπτόταν, τον Νοέμβριο του 2015, την Τουρκία. Και άλλη navtex, τον Οκτώβριο του 2018 που απέκλειε το Καστελόριζο. Και τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο τον Οκτώβριο του 2016.

Αλλά μόλις τον Μάρτιο του 2018 είχαμε την πρώτη καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ.

Μέχρι τότε, στους ξένους έλεγαν πως «το μήνυμα «πρέπει να είναι αυστηρό και ψύχραιμο» και στο εσωτερικό ότι «πρέπει να λειτουργούμε κατευναστικά», «δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά», «πάτησαν την κόκκινη γραμμή, αλλά δεν θα το ξανακάνουν»!

Οι κολοτούμπες για τα 12 μίλια

Και τώρα, θυμήθηκαν τα 12 ναυτικά μίλια! Αυτά που θα ανακήρυσσαν με τα διατάγματα του Κοτζιά στις 20 Οκτωβρίου 2018, που μετά, στις 24 Οκτωβρίου, είπαν ότι θα τα έφερναν με νόμο γιατί έτσι θα γινόταν πιο… γρήγορα, δεν το έκαναν ποτέ και όταν βρέθηκαν στην αντιπολίτευση άρχισαν να λένε πως πρέπει να πάμε στα 12 ν.μ. αλλά στο Ιόνιο.

Και όταν, στις 26 Αυγούστου, το ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή, είπαν πως είναι υποκριτική κίνηση.

Και μετά, τον Σεπτέμβριο, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας ο κ. Τσίπρας σε συγκεκριμένη δημοσιογραφική ερώτηση – Αν επιστρέψει το Ορούτς Ρέις να πάμε στα 12 ν.μ; - εκείνος απαντά ότι η λύση είναι οι κυρώσεις. Λέξη περί επέκτασης στα 12 μίλια! Αλλά όταν επιστρέφει το Ορούτς Ρέις, τότε θυμάται να πει ότι τα 12 ν.μ. είναι… μονόδρομος!

Και τέλος – τρόπος του λέγειν γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει τέλος στο ψέμα και στη διαστρέβλωση – μιλάμε για το κόμμα που καταψήφισε στη Βουλή τις συμφωνίες που το ίδιο είχε ανακοινώσει και συνάψει θριαμβολογώντας: Τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακές και τις συμφωνίες με το Ισραήλ και για τις Βάσεις.

Αυτοί οι άνθρωποι υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό των Οικονομικών και άρχισαν να ανεβαίνουν ένας-ένας και κλαίνε από το βήμα της Βουλής.

Αυτοί οι άνθρωποι παριστάνουν ότι έχουν λύσεις για όλα και το παίζουν μυαλοπώληδες λέγοντάς μας τι έπρεπε να κάνουμε για την κρίση της πανδημίας, από την οποία πλήττεται όλη η υφήλιος.

Και πώς δεν σκέφθηκαν όλες οι κυβερνήσεις να τους προσλάβουν ως συμβούλους, να δανειστούν λίγη από τη σοφία τους, ώστε να λυθούν διαμιάς όλα τα προβλήματα;

Εντάξει, εμείς είμαστε ανόητοι και δεν αξιοποιούμε αυτά τα φωτεινά μυαλά, αυτούς τους φωτεινούς παντογνώστες.

Αλλά να μην βρεθεί ένας να τους αξιοποιήσει και να πηγαίνουν τόσο χαμένοι;

Προφανώς, κάποιοι βρέθηκαν: Η υπόλοιπη αντιπολίτευση που στοιχίζεται πίσω από τους φοβερούς και τρομερούς μυαλοπώληδες! Οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν είναι παρά χαλασοχώρηδες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου