Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Πρώην, Τούρκος καθηγητής , των Στρατιωτικών Σχολών, αποδομεί τον Ερντογάν και την Γαλαζοπράσινή του πατρίδα.

Ο Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν,  πολιτικός  επιστήμονας και καθηγητής  του πανεπιστημίου της Νέας Γης (Newfoundland) στον Καναδά, όπου ζει αυτοεξόριστος τα τελευταία χρόνια, διωκόμενος από την κυβέρνηση Ερντογάν για υποτιθέμενες σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν, τα βάζει με τις τρελές ιδέες του Ερντογάν για μονομερή αποστρατικοποίηση μόνο του Αιγαίου. 

Παλαιότερα ο Τσαμάν δίδασκε και στις ακαδημίες πολέμου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και έχει άμεση γνώση των εσωτερικών ισορροπιών στην χώρα.

Δήλωσε τα εξής αυτονόητα, τα οποία αποστομώνουν τον Ερντογάν.

«Το Καστελόριζο είναι τμήμα της Ελληνικής επικράτειας. Η Ελλάδα, ως κυρίαρχο κράτος, μπορεί να στέλνει αστυνομικούς ή στρατιώτες της, διότι είναι τμήμα της επικράτειάς της.

Αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της Τουρκίας (σ.σ. όπως ισχυρίζεται ο Ερντογάν).

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να έχει αξιώσεις σε Ελληνικά νησιά.

Υπάρχει η Συνθήκη της Λωζάννης, σύμφωνα με την οποία όλα τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το αν αυτά τα νησιά βρίσκονται κοντά ή όχι στην χερσόνησο της Ανατολίας, δεν έχει καμία σημασία, αλλά από ότι φαίνεται η Τουρκία δεν το αντιλαμβάνεται αυτό.

Πολλοί στην Τουρκία είναι θυμωμένοι μαζί μου, αλλά θεωρώ ότι πρώτη υποχρέωσή μου ως επιστήμονας είναι να λέω την αλήθεια».

Τα λόγια του Τσαμάν δίνουν «γροθιά» στην τουρκική προπαγάνδα, ωστόσο για να την γκρεμίσουν χρειάζονται ακόμα πιο επίσημο βήμα. 

Ίσως η Ελλάδα να πρέπει να αναδείξει τουρκικές φωνές αλήθειας, σαν του Τσαμάν, στο εσωτερικό και στην διεθνή κοινότητα. Τεράστιο χαρτί, αν το αξιοποιήσει…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου