Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΣΕ

Κύριε Πρόεδρε,
Στο κέντρο της πόλης των Μεγάρων υπάρχει σταθμός του Ο.Σ.Ε., ο οποίος εδώ και πολύ καιρό παραμένει κλειστός, αφού δεν διέρχονται πλέον τρένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της ιστορικής μας πόλης μια άθλια κατάσταση τόσο από πλευράς εμφανίσεως, όσο και από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας, κάτι που δεν τιμά ούτε την πόλη μας, αλλά ούτε και τον οργανισμό σας.
Μέσα στο χώρο του σταθμού είναι πεταμένα, κακήν-κακώς, διάφορα υλικά. Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα βαγόνια, τα οποία είναι ανοικτά και κατά συνέπεια είναι δυνατόν, να γίνονται τη νύχτα κέντρο παρανόμων δραστηριοτήτων. Τέλος τα αγριόχορτα του σταθμού, πέρα από την πολύ άσχημη εικόνα που δημιουργούν, ευνοούν την ύπαρξη φιδιών, τρωκτικών κλπ, που είναι επικίνδυνα για την υγεία και την φυσική ασφάλεια των κατοίκων του κέντρου της πόλης και παράλληλα εγκυμονούν κινδύνους πυρκαϊάς το καλοκαίρι. Βέβαια το πρόβλημα των χόρτων αφορά και όλο το μήκος της γραμμής, που διασχίζει την πόλη.
Επίσης στις διασταυρώσεις των σιδηροτροχιών με τις οδούς της πόλεως των Μεγάρων δεν έχουν τοποθετηθεί τα προβλεπόμενα λάστιχα στο οδόστρωμα (ίσως είναι η μοναδική πόλη χωρίς αυτά) με αποτέλεσμα, να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατά την κίνηση των οχημάτων. Στην μοναδική διασταύρωση, που έχουν τοποθετηθεί λάστιχα, είναι στην είσοδο της πόλης, αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν υποστεί βλάβη και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί, να τα επισκευάσει.
Τέλος υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την οδό Αρχοντάκη, η οποία διέρχεται μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και η οποία διακόπτεται από μπάρες του ΟΣΕ στην διασταύρωση με την οδό Μουσείου και έτσι δεν φθάνει μέχρι τον κεντρικό άξονα της πόλης, την οδό 28ης Οκτωβρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα, αφ’ ενός μεν να κάνουν μεγάλους κύκλος, αφ’ ετέρου δε να φορτίζουν κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης. Οι μπάρες είχαν τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας, όταν διέρχονταν τρένα. Τώρα όμως τα τρένα δεν περνάνε και επομένως δεν υπάρχει λόγος, να παραμένει κλειστός ένας τέτοιος δρόμος.
Κύριε Πρόεδρε,
Ευελπιστώντας πρωτίστως στην κοινωνική σας ευαισθησία προσδοκώ, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά και θα θεραπεύσετε τα παραπάνω θέματα-προβλήματα, δεδομένου πως είναι ασήμαντα για το μέγεθος και τις δραστηριότητες του Οργανισμού σας και δεν απαιτούν παρά μόνο λίγο ενδιαφέρον για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών των Μεγάρων.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου