Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

BBC: Η αλήθεια για τους Έλληνες ιδιοκτήτες Πόρσε Καγιέν

Διαβάστε τι αναφέρει το BBC για τους ιδιοκτήτες Πόρσε Καγιέν στην Ελλάδα. Έχουμε ή δεν έχουμε τόσες πολλές τελικά; Μαρίνα Χατζηδημητρίου.....
Η οικονομική κρίση προκάλεσε μια πληθώρα στατιστικών στοιχείων τα οποία παρουσιάζονται ως αληθή. Όμως πόσο ακριβή είναι αυτά τα στοιχεία διερωτάται το BBC σε άρθρο του. Το δημοσίευμα σημειώνει πως η πραγματική έκταση των οικονομικών προβλημάτων στις "προβληματικές" οικονομίες της ευρωζώνης είναι μερικές φορές δυσνόητη και πολλές φορές μια απλή απεικόνιση ή ένα νούμερο που μπορεί κάποιος να απομνημονεύσει εύκολα εξαπλώνεται πολύ γρήγορα από τα ΜΜΕ. Και συνεχίζει λέγοντας πως τρεις δηλώσεις-προτάσεις έχουν ξεχωρίσει: Δέκα χιλιάδες αυτοκίνητα με σοφέρ είναι διαθέσιμα στους Ιταλούς πολιτικούς, οι μισοί νέοι στην Ισπανία είναι άνεργοι και τέλος ότι υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότεροι ιδιοκτήτες Πόρσε Καγιέν από όσους δηλώνουν πάνω από 50.000 ευρώ. Συνεπώς ποιες από αυτές τις προτάσεις είναι αληθείς και ποιες όχι; διερωτάται και απαντά: Ένας ισχυρισμός που αφορά την Ελλάδα και έχει γίνει ευρέως γνωστός είναι σχετικά με τον αριθμό των Πόρσε Καγιέν που υπάρχουν στη χώρα. "Πριν από μερικά χρόνια, κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα περισσότερες Πόρσε Καγιέν από όσους φορολογούμενους δήλωναν πάνω από 50.000 ευρώ, ένα ποσό ελαφρώς πάνω από την τιμή του εν λόγω οχήματος", σχολιάζει το δημοσίευμα, λέγοντας πως η εν λόγω φράση αναπαραγόταν στα ΜΜΕ. Το BBC, σημειώνει πως η εν λόγω φράση προήλθε από τον Ηρακλή Πολεμαρχάκι, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά ο ίδιος απάντησε πως ήταν απλά μια παρατήρηση που έκανε με όσα κυκλοφορούσαν στους πολιτικούς κύκλους στην Ελλάδα μερικά χρόνια πριν. Το μοναδικό στοιχείο που γνώριζε ήταν πως ο αριθμός Πόρσε Καγιέν στη Λάρισα ήταν διπλάσιος από αυτός των Πόρσε Καγιέν στις χώρες του ΟΟΣΑ. Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία; ρωτά το δημοσίευμα και σπεύδει να απαντήσει πως το 2010 υπήρχαν στην Ελλάδα 311.428 άτομα με δηλωθέντα εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ. Ήταν ένας αριθμός που έκανε τον εκπρόσωπο της Πόρσε να γελάσει. Ο Lukas Kunze χαρακτηρίζει την όλη ιστορία γελοία. Συνολικά, στην Ελλάδα είχαν πωληθεί περίπου 1.500 Πόρσε Καγιέν από τότε που εισήχθη στην ελληνική αγορά το εν λόγω αυτοκίνητο, πριν από εννέα χρόνια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως όλοι οι Έλληνες πληρώνουν το σωστό μερίδιο φόρου που τους αναλογεί, σχολιάζει το δημοσίευμα, λέγοντας πως οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι μόλις 4,7%, ο χαμηλότερος στην ευρωζώνη. Και αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένοι δεν δηλώνουν όσα πραγματικά έχουν αλλά φοροδιαφεύγουν. Πέρυσι, ο Horst Reichenbach, επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ, προσφέροντας τεχνική βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι το ποσό των μη καταβληθέντων φόρων εκτιμάται να είναι "της τάξης των 60 δις ευρώ", τονίζει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου