Καλύψαμε τις τιμές ανά συσκευασία, και ζητούμε από τους αναγνώστες-καταναλωτές να επιλέξουν το φθηνότερο, διαβάζοντας στις πινακίδες την τιμή ανα κιλό. Στοίχημα ότι θα την "πατήσετε";
Στο ράφι τα Ελληνικά Σούπερ την αναγράφουν ότι η τιμή ανά κιλό είναι γύρω στα 8 ευρώ και κάτι ψιλά.
Η πολυεθνική ΙΚΕΑ όμως δείχνει ότι είναι πολύ φθηνότερη γιατί για τα 185 γραμ. η τιμή είναι 6,67 !
Αν το επιλέξατε την πατήσατε , γιατί στη πραγματικότητα το ακριβο-πληρώσατε σχεδόν 12 ευρώ.
Δεν το πιστεύετε; Ορίστε πως οι "Σουηδοί" στήνουν την κομπίνα.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή αλλά Ελληνική νομοθεσία, η τιμή πώλησης για τα προϊόντα αυτά που διατίθεται «σε συσκευασμένη μορφή» στην πινακίδα αναγράφεται, πέρα από την τιμή πώλησης ανά συσκευασία, και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης (κιλό) καθαρού στραγγισμένου βάρους (δηλαδή καθαρού βάρους χωρίς την άλμη) κατόπιν αναγωγής της πρώτης τιμής στην δεύτερη.
Oι untouchables για τις αρμόδιες αρχές, ιδιοκτήτες του ΙΚΕΑ, παραπλανούν εμάς τους ιθαγενείς, μοστράροντας την τιμή κιλού που έχουν υπολογίσει και για 330 γραμμάρια. Με δυο λόγια πληρώνουμε το νερόξυδο της άλμης , όσο και το τουρσί. Δηλαδή. 6,67 το κιλό.
Καταλάβατε τώρα γιατί τα οι υπόλοιποι φαίνονται να πωλούν ακριβότερα ανά κιλό, τελικά το ΙΚΕΑ χρεώνει το προϊόν περισσότερο (2,20 έναντι 1,65 των πρώτων).
Κατά τ΄άλλα κάτι εργαλεία του υπουργείου, φερόμενα ως παρατηρητήρια τιμών, θα ξεγελούν το κόσμο δείχνοντας πως οι Βορειοευρωπαίοι, είναι φθηνότεροι.
Και φυσικά , υπάρχουν πολλές άλλες σοβαρές ατασθαλίες όσον αφορά τις πληροφορίες που αναγράφονται στην συσκευασία, αλλά δεν τις αναφέρουμε τώρα για να μπορέσει ακόμα κι ο Γεράσιμους Γιακουμάτους να καταλάβει το κόλπο Grosso.
P.s. Αν το ΙΚΕΑ υπολόγιζε την τιμή κιλού όπως προβλέπει η νομοθεσία (και τιμωρεί τους παραβάτες) τότε θα έπρεπε να είναι όχι 6,67 αλλά 11,90 ευρώ παρακαλώ.
Απλή μέθοδος των τριών.
Τα 185 γραμ 2,20
τα 1000;
1000 Χ 2,20/1.85 = 11,90
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου