Ο Άντονι Καν, με καταγωγή από το Χάντερσφιλντ της Αγγλίας και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, έστησε σύμφωνα με πληροφορίες πρόχειρο τζαμί χρησιμοποιώντας μία πρόχειρη τέντα, βάζοντας την επιγραφή “Mosque”. Το τζαμί βρίσκεται σε οικόπεδο πλάι στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια.
Παράλληλα ο περίεργος κ. Καν, καυχήθηκε στο facebook γράφοντας: “Έχω μείνει άφωνος!”. Απ’ ότι φαίνεται ο εν λόγω κύριος είναι υπερήφανος για το παράνομο κι αυτοσχέδιο τζαμί που έστησε. Επίσης πρέπει να τονίσουμε πως είναι το πρώτο τζαμί που ανοίγει στη Λέσβο μετά από 300 χρόνια!
Ο Βρετανός φέρεται να δήλωσε πως είναι εθελοντής και πως θα αποχωρίσει από νησί σε λίγες ημέρες. Παρ’ όλα αυτά στο στην προσωπική του σελίδα στο twitter είχε ανεβάσει φωτογραφία του με στρατιωτική στολή και όπλο στο χέρι!
Το θέμα πήρε αμέσως διαστάσεις κι ορθώς ενημερώθηκε η
αστυνομία, η οποία με τη σειρά της κατέθεσε στον εισαγγελέα Μυτιλήνης φάκελο με στοιχεία και φωτογραφίες. Ο εισαγγελέας ξεκίνησε αμέσως έρευνα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο δήμος αλλά κι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων χαρακτήρισαν το τζαμί ως αυθαίρετο. Όπως είναι φυσικό απαγορεύεται η χρήση του, αφού δεν έχει την παραμικρή άδεια λειτουργίας.
Τέλος, πρέπει να τονίσουμε πως ήδη κάποιοι συγκεντρώνουν χρήματα για να γίνει επέκταση στο τζαμί, ενώ μάλιστα αναζητούν και χορηγούς.
Η κατάσταση στο νησί έχει ξεφύγει από τα όρια. Ελπίζουμε αυτή τη φορά η ελληνική δικαιοσύνη να λάβει τα μέτρα, όπως κι απαιτείται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου