Την
περίοδο που έχανε συχνότατα στην έδρα της θυμίζει η ΑΕΚ στον Ολυμπιακό!
Χάρη σε ένα γκολ του Αϊντάρεβιτς, η «Ένωση» υποχρέωσε τους
«ερυθρόλευκους» στην τρίτη σερί ήττα τους στο ΟΑΚΑ. Πέρυσι
του έσπασε το αήττητο. Μετά του πήρε το Κύπελλο. Και χθές -στην τρίτη
σερί επίσκεψή του- η ΑΕΚ θύμισε στον Ολυμπιακό εποχές Φιλαδέλφειας!...
Με ηγέτη τον Μάνταλο και σκόρερ τον συγκλονιστικό Αϊντάρεβιτς, η «Ένωση» επιβλήθηκε των Πειραιωτών και τους ανάγκασε να φύγουν ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ (1-0).
Σε ένα παιχνίδι τόσο σκληρό που είναι επιεικές να τελείωσε μόνο με μια κόκκινη κάρτα (75’ Μποτία), οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το (εν μέρει τυχερό) γκολ του Σουηδού και χάρισαν στους περίπου 35.000 οπαδούς τους μια τεράστια νίκη.
Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Μπέντο, δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι του Λαμπρόπουλου στον Μποτία και δυο οφσάιντ που άφησε ο βοηθός Ακρίβος στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και να πάρει έστω την ισοπαλία.
Τα δικά της παράπονα από τη διαιτησία έχει η «Ένωση», που διαμαρτύρεται για δεύτερες κίτρινες σε Ελιουνούσι και Ντα Κόστα πριν την αποβολή του Μποτία.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84’ Βινίσιους), Πατίτο (55’ Γιόχανσον), Αραούχο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77’ Ρέτσος), Ελιουνούσι (73’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
Με ηγέτη τον Μάνταλο και σκόρερ τον συγκλονιστικό Αϊντάρεβιτς, η «Ένωση» επιβλήθηκε των Πειραιωτών και τους ανάγκασε να φύγουν ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ (1-0).
Σε ένα παιχνίδι τόσο σκληρό που είναι επιεικές να τελείωσε μόνο με μια κόκκινη κάρτα (75’ Μποτία), οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το (εν μέρει τυχερό) γκολ του Σουηδού και χάρισαν στους περίπου 35.000 οπαδούς τους μια τεράστια νίκη.
Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Μπέντο, δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι του Λαμπρόπουλου στον Μποτία και δυο οφσάιντ που άφησε ο βοηθός Ακρίβος στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και να πάρει έστω την ισοπαλία.
Τα δικά της παράπονα από τη διαιτησία έχει η «Ένωση», που διαμαρτύρεται για δεύτερες κίτρινες σε Ελιουνούσι και Ντα Κόστα πριν την αποβολή του Μποτία.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84’ Βινίσιους), Πατίτο (55’ Γιόχανσον), Αραούχο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77’ Ρέτσος), Ελιουνούσι (73’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ! Πως θα το φτιάξετε μόνοι σας;
Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι
αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες,
ανακάλυψαν οι Αμερικανοί.
Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με
πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ! Πως θα το φτιάξετε μόνοι σας;
Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι
αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες,
ανακάλυψαν οι Αμερικανοί.
Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με
πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ! Πως θα το φτιάξετε μόνοι σας;
Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι
αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες,
ανακάλυψαν οι Αμερικανοί.
Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με
πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ! Πως θα το φτιάξετε μόνοι σας;
Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι
αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες,
ανακάλυψαν οι Αμερικανοί.
Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με
πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το 'μυστικό' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα. Κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρα να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο... Καλή επιτυχία και ... αχρείαστο να είναι.
Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου