Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Σταύρος Τομπρής: Ο καλύτερος γιατρός στις ΗΠΑ είναι Έλληνας – Βραβεύτηκε «Γιατρός της Χρονιάς» για το 2019

καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ
Καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ: Ο Θεσσαλονικιός γιατρός, Σταύρος Τομπρής, βραβύτηκε στις ΗΠΑ από το από το Vascular Birthmarks Foundation ως ο «Γιατρός της Χρονιάς» για το 2019. Ο κ. Τόμπρης είναι υπεύθυνος για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενών με αγγειακές δυσπλασίες. Μάλιστα, αποτελεί τον πρώτο γιατρό που λαμβάνει, το προαναφερθέν βραβείο, ενώ εργάζεται εκτός 

Καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ – Σταύρος Τόμπρης: «Μου φτάνει που άκουσα στην Καλιφόρνια πολλές φορές τη λέξη ”Ελλάδα”»


«Την ημέρα της βράβευσης άκουσα στην Καλιφόρνια πολλές φορές την λέξη “Ελλάδα” από τους διοργανωτές. Αυτό μου φτάνει. Γιατί πέρα από την όποια επιστημονική μου αναγνώριση, προβάλλεται κυρίως η πατρίδα μας και αποδεικνύεται ότι μπορούμε να προσφέρουμε ισάξιες και μερικές φορές καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες από διεθνούς φήμης κλινικές του εξωτερικού».
Καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ – Σταύρος Τόμπρης: «Κάθε περιστατικό έχει την ιδιομορφία του»
«Κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό, έχει την ιδιομορφία του, αλλά και τη δυσκολία του. Τις περισσότερες φορές απαιτούνται πολύωρες επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ: Τα περιστατικά που αντιμετώπισε, ο Σταύρος Τόμπρης

Το πρώτο περιστατικό έχει να κάνει, με ένα 18χρονο Ελβετό. Εκείνος είχε εκ γενετής εκτεταμένη λεμφική δυσπλασία στο πρόσωπο και στον τράχηλο. Ήταν ασθενής που δεν μπορούσε να μιλήσει και να σιτιστεί. Επιπλέον, το σαγόνι του ήταν τρεις φορές μεγαλύτερο σε μέγεθος από το κανονικό.

Χρειάστηκαν 27 ώρες επέμβασης, χειρουργώντας σε ένα ιδιαίτερα αιμορραγικό πεδίο. Όμως, ο Θεσσαλονικιός γιατρός κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο, το σκελετό του προσώπου του, χρησιμοποιώντας κόκαλα από τα πόδια.

Ένας άλλος ασθενής αντιμετώπιζε μία σοβαρή αρτηριοφλεβική δυσπλασία στον τράχηλο. Εξαιτίας του προβλήματος που είχε στα αγγεία, αιμορραγούσε αυτόματα. «Είχε λιώσει το δέρμα του και αιμορραγούσε», θυμάται. Έπειτα από μία επιτυχημένη επέμβαση, διάρκειας 20 ωρών, ο νεαρός συμπατριώτης μας κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημά του.

Καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ – Σταύρος Τόμπρης: «Απόλυτη εξειδίκευση»

«Το μυστικό είναι στη συγκεκριμένη εκπαίδευση και στην απόλυτη εξειδίκευση. Η εξειδικευμένη χειρουργική του προσώπου μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό πεδίο προβολής της χώρας μας. Αρκεί το κοινό να γνωρίζει το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που οι χειρουργοί μας είναι σε θέση να προσφέρουν».

Καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ: Οι τομείς ειδικότητας του Σταύρου Τόμπρη

– Αιμαγγειώματα και αγγειακές δυσπλασίες
– Δυσμορφίες του προσώπου
– Παθήσεις που εφαρμόζεται η ρομποτική χειρουργική κεφαλής και τραχήλου
– Καταστάσεις που χρήζουν επανορθωτικής χειρουργικής του προσώπου
– Γναθοπροσωπικό τραύμα
– Ογκολογία κεφαλής και τραχήλου
– Παθήσεις της στοματικής κοιλότητας
– Τραχηλοπροσωπικές λοιμώξεις
– Παθήσεις της κροταφογναθικής άρθρωσης
– Παθήσεις των σιελογόνων αδένων
– Υπνική άπνοια


Καλύτερος γιατρός στις ΉΠΑ: Το βιογραφικό του Σταύρου Τόμπρη

– Σπούδασε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
– Σπούδασε Οδοντιατρική στο ΑΠΘ
– Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)
– Από το 1997 έως το 2001 ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο πανεπιστήμιο TUFTS της Βοστόνης στις ΗΠΑ
– Από το 1998 έως το 2001, ήταν χειρουργικός σύμβουλος στην κλινική των Αγγειακών Δυσπλασιών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης
– Από το 1998 έως το 2001, ήταν χειρουργικός σύμβουλος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard
– Με τον καθηγητή Dr. Milton Waner εκπαιδεύτηκε το 2002 στο Νοσοκομείο Παίδων του Αρκάνσας, στο αντικείμενο των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών δυσπλασι
ών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου