Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Δημοσκόπηση δείχνει 5ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,3%

dhmoskopisi_ar 

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024

Ιστορικό χαμηλό καταγράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει μεν πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας το 22,2%. Το πλέον εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να εμφανίζεται ως το πέμπτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με μόλις 8,3%. Η θέση αυτή αποτελεί ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται πλέον πίσω από το ΠΑΣΟΚ (11,7%), το ΚΚΕ (8,7%) και την Ελληνική Λύση (8,8%).

Καταγράφοντας τη διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με την πρόθεσή του να πέφτει στο 8,3% από το 13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερά γύρω στο 11%.

vote_1

Η κρίση της κυβέρνησης 

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ μόλις το 19% εκφράζεται θετικά. Η ευρεία δυσαρέσκεια αυτή αντικατοπτρίζεται και στην απήχηση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση στη δημοφιλία με 29,8% θετικές γνώμες, ωστόσο το 68,3% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθούν με 28,2% και 24,7% θετικές γνώμες αντίστοιχα, αν και οι δύο έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών (63,8% και 67,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας συγκεντρώνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν 11% και 6% αντίστοιχα. Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι πως ένας στους δύο (48%) των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους προτεινόμενους καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, γεγονός που υπογραμμίζει τη γενικευμένη αμφισβήτηση προς την πολιτική ηγεσία.

Προηγείται ο Χάρης Δούκας για πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να επικρατεί με 26,3%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 22,7%. Με υψηλό ποσοστό ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).

Γονατίζει η ελληνική κοινωνία από τα οικονομικά προβλήματα

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι πολίτες αναδεικνύουν την ακρίβεια ως το κυριότερο, με ποσοστό 29,1%. Ακολουθούν οι τιμές της ενέργειας (17,0%) και το ύψος των μισθών και εισοδημάτων (16,4%), στοιχεία που καταδεικνύουν την έντονη ανησυχία για το κόστος ζωής και την οικονομική κατάσταση.

Μόλις ένας στους δέκα θεωρεί το δημογραφικό (11,2%) και την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές (11,1%) ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Στην καθημερινότητά τους, οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με την πληρωμή των λογαριασμών να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση (23,6%), ενώ σημαντικά ποσοστά καταγράφονται επίσης για τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση έκτακτης ιατρικής ανάγκης (19,1%) και την αγορά τροφίμων (17,5%).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου