Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026

Πατροκτονία στη Γλυφάδα: Ο 46χρονος είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014, αποφυλακίστηκε το 2018 με τον νόμο Παρασκευόπουλου



Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής (25/1) στην περιοχή της Γλυφάδα.

Δράστης ένας 46χρονος -με βεβαρημένο παρελθόν- ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι τον 79χρονο πατέρα του και στη συνέχεια μετέφερε τη σορό στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Ο 46χρονος πουείχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014 και αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα είχε αποφυλακιστεί υπό όρους πριν οκτώ χρόνια χωρίς έκτοτε να απασχολήσει τις Αρχές μέχρι σήμερα και τηρώντας κανονικά τους όρους της αποφυλάκισής του. Αγνωστο είναι ωστόσο τι έχει γίνει αυτό το διάστημα με την ψυχιατρική περίθαλψή του.

Συγκεκριμένα ο 46χρονος αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου στις 24 Απριλίου του 2018 και την ίδια ημέρα διέταξε ο εισαγγελέας τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε πήρε εξιτήριο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το φονικό

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου επισημαίνει ότι ο 46χρονος μετά τη δολοφονία της μητέρας του το 2014 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε αποφυλακισθεί το 2018 με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο 46χρονος τηρούσε κανονικά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί ενώ έκτοτε δεν είχε απασχολήσει εκ νέου για οποιοδήποτε αδίκημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το φονικό

«Σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού ατόμου πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026, σε περιοχή της Γλυφάδας, από συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο συνελήφθη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Περί ώρα 08:10 άτομο κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης αναφέροντας περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του θύματος.

Άμεσα μετέβησαν αστυνομικοί στο σημείο, όπου εντόπισαν θανάσιμα τραυματισμένο άτομο, εντός του χώρου αποσκευών οχήματος, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και ο δράστης (υιός του θύματος), ο οποίος, σύμφωνα με το συγγενικό του περιβάλλον, πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, καθώς και το αιχμηρό αντικείμενο που χρησιμοποίησε, το οποίο κατασχέθηκε.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης, την 28 Μαρτίου 2014, είχε μεταβεί σε Αστυνομικό Τμήμα και είχε ομολογήσει τον θανάσιμο τραυματισμό της μητέρας του, ομοίως από αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Ύστερα από το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και Ανακριτή και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ το 2018 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων όφειλε να εμφανίζεται σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο δράστης τηρούσε κανονικά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί (είχε εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα εντός του τρέχοντος μήνα), ενώ έκτοτε δεν είχε απασχολήσει εκ νέου για οποιοδήποτε αδίκημα.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου