Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αποκλειστική Καταγγελία : Οι μεγαλοστομίες και οι χειρισμοί του κ. Βενιζέλου είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ! Δείτε το προδιαγεγραμμένο πλέον ΤΕΛΟΣ…



ΜΟΝΟ ΕΔΩ
     Θα καταλάβετε απλά γιατί, πως και πόσο άσχημα επιδεινώνει τη θέση μας, κάθε μέρα που περνάει, όλο και χειρότερα δηλαδή, μας κλονίζει σε αναπόφευκτο οικονομικό όλεθρο ! Αυτά βέβαια θα βγουν ως «είδηση», ως συνήθως, σε λίγο καιρό.

    Θα αποδείξουμε όσο κατανοητά μπορούμε, το ιστορικό, αλλά και τους χειρισμούς που κάνει, και ας βγάλει ο καθένας και το δικό του συμπέρασμα.


Ως πρόλογος :

    Τα νομικίστικα κόλπα δεν πιάνουν ποτέ όταν χρωστά κάποιος. Απλώς πρόσκαιρα με έναν έντεχνο τρόπο, ιδιαίτερα με τη χρήση μη κατανοητών ερμηνειών η φράσεων, μπερδεύουν τις λέξεις, με μοναδικό όμως κέρδος, να περνάνε στον κόσμο την όποια λάθος εσφαλμένη εντύπωση, που θέλουν να του «πουλήσουν».
   Τα πραγματικά χρέη όμως, διογκώνονται, η γάγγραινα προχωρά, και στο τέλος θα μας πουν πως και ακόμα και την καταστροφή την βάφτισαν κάτι σαν «επιλεκτική σωτηρία», γι’ αυτό και να μην ανησυχούμε που καταστρεφόμαστε γιατί είναι κάτι «επιλεκτικά» καλό !
    Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος εφαρμόζει τις καλές του νομικές του γνώσεις, ως διθυραμβικές μεγαλοστομίες, για να εξωραΐσει ΕΙΚΟΝΙΚΑ, μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση με πραγματικά όμως δανεικά και δάνεια που τρέχουν ανεξέλεγκτα και όχι εικονικά...

   Καταρχάς αυτό είναι απαράδεκτο ενώπιον του Ελληνικού λαού, γιατί, όχι μόνο δεν βελτιώνει την οικονομία μας, αλλά πόσο μάλλον, στην ουσία δημιουργείται μια αλυσίδα που συνέχεια μας πνίγει και περισσότερο αλλά και χειρότερα ! Οι δε χειρισμοί τους, τελικά, σκέτος, αλλά και σίγουρος ΘΑΝΑΤΟΣ !

Η αρχή της «νέας» τραγωδίας.

   Θα περιγράψουμε λοιπόν απλά και όσο κατανοητά μπορούμε το ιστορικό αλλά και τους χειρισμούς και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Πρώτα έκανε λόγο για «επιλεκτική χρεοκοπία». Ιστορικά σχεδόν, (μόνο μια φορά είχε ξαναγίνει από κράτος !) πρωτοφανής χειρισμός.
Αν έχεις σχεδιάσει σωστά την «επιλεκτική» τότε ίσως δεν έχεις χρεοκοπία.

Όχι όμως… Δεν το έκανε αυτό.

    Μπλόφαρε καθαρά ερασιτεχνικά και κοντόφθαλμα βραχυπρόθεσμα, εκβιάζοντας ουσιαστικά ότι θα ξεπληρώνει αυτούς που θέλει και δεν θα ξεπληρώνει κάποιους άλλους επειδή έτσι θέλει. Ο σκοπός του ήταν προφανής :

   Με τη συμπεριφορά του αυτή διεμήνυε στους «εταίρους»  το εξής: "Δείτε το Ελληνικό χρέος κάπως θετικότερα γιατί κανείς δε ξέρει τι και εάν θα πάρει τίποτα πίσω."
Ως εδώ φαίνεται ελκυστικό.
    Με τα χρέη όμως και με τα κράτη δεν παίζει κανείς τόσο εύκολα έτσι και μόνο με ωραία νομικίστικα τερτίπια. Τα χρέη μένουν και συνεχίζουν και τρέχουν και όσο περισσότερο προσπαθεί κάποιος να μπερδέψει τη κατάσταση με τον τρόπο αυτό τελικά καταλήγει να βρεθεί περισσότερο χαμένος.

Επί της ουσίας.

Ιδού σήμερα οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ οι καταστροφικές επιπλοκές των χειρισμών και μεγαλοστομιών του κ. Βενιζέλου :

Α) Είχαμε χρήματα μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Μετά… ΤΟ ΧΑΟΣ καθότι εξαρτιόμασταν πλήρως από την καταβολή της 5ης δόσης
Β) Έπρεπε να περάσουμε από έλεγχο πριν μας δώσουν την δόση

Άρα :

Προκύπτει η ανάγκη άμεσης επιπλέον βοήθειας σε εμάς καθότι τα νούμερα δεν ευνοούσαν την μακροημέρευση μας. Εξ ου και το μεσοπρόθεσμο ως «λύση», οι απειλές για «επιλεκτική χρεοκοπία», τα «κουρέματα» οι «επιμηκύνσεις» κλπ κλπ

Ταυτόχρονα όμως συνέβαιναν και τα εξής :

   Το Φινλανδικό κράτος τον Ιούνιο είχε εκλογές. Μεταξύ των κομμάτων και εκείνο των «Αληθινών Φιλανδών» (ελεύθερη μετάφραση). Κορυφαία προεκλογική τους διακήρυξη ότι δεν θα συμμετάσχουν στην (εξ συνασπισμού κατ ανάγκη) κυβέρνηση, που και τελικά προέκυψε, αν δοθούν χρήματα στην Ελλάδα, άνευ εμπράγματων εγγυήσεων !

Μόνο αυτό το γεγονός κρατήστε το και θα δείτε πως οι χειρισμοί τους ήταν ΘΑΝΑΤΟΣ καθότι όπως λέει και ο λαός «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

    Οι Φιλανδοί λοιπόν ζήτησαν ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ εγγυήσεις {Γιατί τώρα έχουμε ανάγκη (πάλι) την επόμενη δόση του δανείου που θα λάβει η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. ύψους 8 δισ. ευρώ }.

Τι το απρόβλεπτο εδώ ;;;

Κύριε Βενιζέλε, Κύριε Παπανδρέου, Κύριοι και Κυρίες ειδήμονες ; ΔΕΝ το είχε δει κανείς σοβαρός αναλυτής σας που έχετε προσλάβει με την αξιοκρατική διαβούλευση και διαύγεια σας ;

Η Δική μας τραγωδία μάλιστα είναι ότι το ζήτησαν αυτό...

... πατώντας κυριολεκτικά με επιχειρήματα από τις μεγαλοστομίες και ερασιτεχνισμούς του κ. Βενιζέλου !!!

Τι είχατε πει λοιπόν πριν κ. Βενιζέλε για να εκβιάσετε τη δόση του Ιουλίου; Την επιλεκτική χρεοκοπία; Επιστρέφουμε το χρέος όπου θέλουμε αν θέλουμε;
Ε τότε ήταν που μας είπαν οι Φιλανδοί :
«Σε εμάς μπορεί να μη θέλετε να μας τα δώσετε πίσω, άρα σας ζητάμε εγγυήσεις» !

Πως ήταν απρόβλεπτο αυτό ;;;

Είναι τόσο πολύ αφελής ο κ. Βενιζέλος όταν κάνει λόγο για «Επιλεκτικές» ; Επιλεκτικά τότε και οι άλλοι (Φιλανδοί) με τη σειρά τους ζητάνε εγγυήσεις. Φυσικό και αναπόφευκτο επακόλουθο…. 

Αυτοί είναι αρχικά οι καταστροφικοί χειρισμοί για την τότε «επιλεκτική».

Συνεχίζουν τον εμπαιγμό βέβαια, με ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τερτίπια :
Διαβάστε προσεκτικά τώρα κάποιες νομικές επεξηγήσεις.

Ι) Δάνειο = Σύμβαση μεταξύ δύο συμβαλλομένων με υπόσχεση παράδοσης πράγματος για ορισμένο χρόνο και υποχρέωση απόδοσης της αυτής ποσότητας και αξίας στην λήξη του χρόνου. (Μην σας μπερδεύει εδώ όπως εννοεί ο απλός κόσμος την σύμβαση δανεισμού, δηλαδή, ότι θα σου δώσω όχι μόνο την ίδια αξία αλλά και το ίδιο πράγμα. Παράδειγμα : Μου δανείζεις το αυτοκίνητο σου, στο επιστρέφω. Στα χρήματα πώς θα το κάνεις, θα δώσεις πίσω μήπως τους ίδιους αριθμούς χαρτονομισμάτων;)

Κρατήστε και τη διαφορά αυτή και έτσι θα καταλάβετε στη συνέχεια την Ελληνική τραγωδία.

ΙΙ) Ενέχυρο είναι οιονεί εμπράγματη σύμβαση επί πράγματος /αξίωσης που έχει ο οφειλέτης. Δηλαδή ως γνωστό το πράγμα παραμένει στην σφαίρα εξουσίας του δανειστή, ήτοι το πράγμα (μπορεί να είναι μετοχές μπορεί ομόλογα, μπορεί οτιδήποτε αξίωση ή και πράγμα, από το να έχεις ένα ωραίο και ακριβό ρολόι ή ένα πανάκριβο σκάφος κλπ κλπ) έχει πολλές μορφές.


Άρα...

Το αρχικό συμπέρασμα είναι πως θα μας δανείσουν λεφτά έναντι «ενεχύρου», δηλαδή κατάθεσης μας (αξίωσή μας) σε τράπεζα, που τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιήσει ο δανειστής μας (ειδική πρόβλεψη μπορεί να γίνει και γι αυτό) ώστε να καρπωθεί την ωφέλεια = τόκους και να κερδίσει (και) εξ αυτών.

Απλούστερα: Σου δανείζω 10 και σου δίνω 10, ενώ εσύ μου δίνεις ενέχυρο 8 θα κάνω χρήση των 8 για τον χρόνο μέχρι την επιστροφή του δανείου και στο τέλος θα κερδίσω και τα 8 συν τους τόκους.

Δείτε τώρα σε τι αντιφάσεις μπλέκουμε :

Α) Αφού δεν είχαμε λεφτά, πού στο … διάτανο, τα βρήκαμε και τους δώσαμε ώστε να μας δώσουν το μερίδιο τους στην του Σεπτέμβρη δόση την… φαρμακερή ;
Β) Άλλη αντίφαση, είχαμε τα χρήματα, αν δοθεί τέτοια υποθετική απάντηση, γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε μόνοι μας για να εξάγουμε μόνοι μας το όφελος ;

Άρα τι κάναμε (τελικό συμπέρασμα) ;;;


Δώσαμε εγγυήσεις και μάλιστα εμπράγματες αφού παραχωρήσαμε ενέχυρο, ενέχυρο στην κατάθεσή μας !

   Γιατί τελικά εδώ και το χρήμα είναι πράγμα (και όχι «ενέχυρο φάντασμα» πιθανώς και αόρατο κατά τον κ. Βενιζέλο) αλλά στη συνέχεια του δράματος – έργου, έτσι θα καταλήξει και η Ακρόπολη, το Ελληνικό,

ή ακόμα και όλη η Ελλάδα, δηλαδή και
τελικά, θα την πούνε, ΟΛΑΚΕΡΗ ενέχυρο,

για... να μην καταλάβουν οι Έλληνες ότι επωλήθει ε ; Λαμπρά!

Το μπερδεύουνε όμως έτσι για να μην ομολογήσουν την αλήθεια:

Ότι σιγά αλλά σίγουρα σταθερά μη αναστρέψιμα υποθηκεύουν ΟΛΟ το ΕΙΝΑΙ της Ελλάδας !

Φτάνουμε έτσι στα εξής παράδοξα :

Ποίος δίνει τελικά το μερίδιο των Φιλανδών (και δυστυχώς ΔΕΝ είναι gallop);

α/ Οι Φιλανδοί
β/ Εμείς
γ/ Οι υπόλοιποι δανειστές μας (τα έδωσαν σε εμάς, εμείς τα κάναμε κατάθεση ώστε να γίνει ενέχυρο και τότε μας δίνουν την δόση τους)
δ/ Ο Ρομπέν των δασών (sic) ;

    Υπάρχουν σοβαρές απαντήσεις και σ’ αυτά. Αλλά όσο προχωρά κανείς βλέπει το πρωταρχικό συμπέρασμα που το έχουμε και ως τίτλο. Η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο τραγική μέχρι τη πλήρη κατάρρευση - ΘΑΝΑΤΟ, όπου κανενός Βενιζέλου τα μελιστάλαχτα λόγια ή νομικίστικα τερτίπια μας σώζουνε.

Ήδη σήμερα η Αυστρία διαφωνεί με τα «εμπράγματα ενέχυρα» των Φιλανδών και μπορεί να φτάσει στο σημείο, να απειλήσει, ότι δεν θα μας δώσει αυτή μέρος της δόσης που της αναλογεί !

Τραβά το ήδη ταλαιπωρημένο και φθαρμένο σκοινί ο ένας απ’ εδώ και ο άλλος αντίθετα απ’ εκεί. Οι δυνάμεις μεγάλες, πόσο θ’ αντέξει ;

Και αυτό που ΜΟΝΟ «μάρανε» τελικά τον κ. Βενιζέλο και Σία ήτοι ΠΑΣΟΚ ήταν να δηλώσει πως οι εγγυήσεις μας δεν είναι «εμπράγματες». Αυτό είναι ΘΑΝΑΤΟΣ και τίποτε άλλο.

Ας μην υποκρινόμαστε λοιπόν άλλο:

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ !

Τετέλεσται.

Μόνο θαύμα θα μας αναστήσει…


ΥΓ1) Συγνώμη για το μέγεθος της ανάλυσης αλλά σε απλουστευμένη μορφή πρέπει να έχεις και παραδείγματα ή να επαναλαμβάνεις κάποιους τεχνικούς όρους που ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει αν οι σπουδές του δεν είναι νομικά ή οικονομικά.
Η ανάρτηση αυτή θα μπορούσε να βγει σε μια σελίδα ή και λιγότερο και να φαντάζει και ποιο «πιασάρικη» αν τη γεμίζαμε με συνθήματα «κράχτες». Εις βάρος όμως της αλήθειας και της κατανοητής απλούστευσης.

ΥΓ2) Προσπαθούμε πάντα να σας ενημερώνουμε όσο αντικειμενικότερα μπορούμε. Ήδη έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε από τους πολύ λίγους που σας λένε απλά και κατανοητά όλη την αλήθεια δίχως δεσμεύσεις και παρεμβάσεις πάσης φύσεως.

10 και ένας (1) ανώνυμοι σκεπτόμενοι από το Team Apopsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου