Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Προσλήψεις μέσω ΜΚΟ: Τα "πράσινα" stage

Το ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου επέλεξε να προχωρήσει σε προσλήψεις ανέργων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενο, καθώς ο πρωθυπουργός είχε δείξει τη στήριξή του στις (κρατικοχορηγούμενες) ΜΚΟ από τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Χωρίς κανόνες διαφάνειας οι ΜΚΟ θα νοικιάζουν εργαζόμενους σε δήμους!

Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ εφηύρε πάλι μία διαδικασία που να επιτρέπει τις κομματικές προσλήψεις και την ικανοποίηση των πολιτικών του αναγκών (όπως και των πολιτικά προσκείμενων δήμων), την ίδια ώρα που απολύει δημοσίους υπαλλήλους, που τους θέτει σε εργασιακό "ψυγείο", που απαγορεύει (για τα μάτια της τρόικας) τις προσλήψεις από τον κανονικό δρόμο, τον ΑΣΕΠ.

Και το πολιτικό σκάνδαλο είναι ότι, λόγω της περίπτωσης του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, οι κυβερνώντες "πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη" -αλλά για παραίτηση ή αποπομπή του βουλευτή ούτε λόγος. Αντίθετα αποχώρησαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν...

Ο διευθυντής του γραφείου του βουλευτή ίδρυσε μαζί με άλλα πρόσωπα τη ΜΚΟ και δήλωσε ως τηλέφωνο επικοινωνίας το γραφείο του Στ. Κουτμερίδη - δηλαδή όποιος ήθελε να πιάσει δουλειά έπαιρνε τηλέφωνο το πολιτικό γραφείο. Ο ρέκτης βουλευτής θεωρεί ότι πρόκειται για μία "αστοχία", αλλά νομιμοποιεί το ρουσφέτι λέγοντας ότι "κλαίει ο κόσμος και παρακαλάει για μια δουλειά, να εργαστεί, θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν γι' αυτό το πράγμα;".

Όμως ακόμη και η Νομαρχιακή Σερρών του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την πρακτική του κυβερνητικού βουλευτή, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άλκης Απιδόπουλος θα κάνει καταγγελία στο υπουργείο Εργασίας για την "εκ του πονηρού", όπως αναφέρει, σύσταση της ΜΚΟ.

Ερώτηση και διαβεβαιώσεις

Γι’ αυτό έσπευσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας παρέχοντας εκ των υστέρων διαβεβαιώσεις ότι η επιλογή θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ότι οι εργαζόμενοι θα είναι ασφαλισμένοι και συγκεκριμένων ειδικοτήτων με βάση το έργο που θα προτείνει η ΜΚΟ με τον συμπράττοντα φορέα που θα είναι δήμος ή ένα άλλο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

"Είναι η χαρά του εργοδότη", σχολίασε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης την κοινωφελή εργασία με 625 ευρώ για πέντε μήνες, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ραγδαία αυξανόμενης ανεργίας των νέων, που φτάνει το 40%, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με "φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους "φορείς" στους δήμους.

Το ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ και ένα μέρος του θα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ οι νέοι που θα προσληφθούν θα αμείβονται με 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (περίπου 625 ευρώ), ενώ δεν θα κατοχυρώσουν κανένα εργασιακό δικαίωμα, καθώς θα βρίσκονται σε καθεστώς δανεισμού…

Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά πόσοι και ποιοι δήμοι και ΜΚΟ δήλωσαν συμμετοχή, ποιες είναι οι δικλίδες ασφαλείας και διαφάνειας, πόση προμήθεια θα παίρνουν οι ΜΚΟ που θα λειτουργούν ως γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων και γιατί οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μέσω ΜΚΟ και όχι απευθείας από τους δήμους ή τους κοινωνικούς φορείς στους οποίους θα απασχολούνται οι άνεργοι.

http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου