Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ-ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ…

Με την εξέλιξη της απόπειρας απόδρασης των μελών των «πυρήνων της φωτιάς» έπεσαν οι μάσκες των δήθεν ιδεολόγων «αγωνιστών».

[Δεν θα αναφερθώ στον Βλαστό γιατί είναι ποινικός και δεν προσπάθησε ποτέ να εμφανιστεί ως επαναστάτης.


Εφόσον είδαν ότι το σχέδιο τους απέτυχε και δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν από την φυλακή, έφτιαξαν λίστα με αιτήματα και προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον κόσμο πως κάνουν αγώνα υπέρ των κρατουμένων]…

Αν έκαναν πραγματικά αγώνα για τις συνθήκες κράτησης δεν θα προσπαθούσαν να αποδράσουν αλλά από την αρχή θα έκαναν μια πράξη (στάση, ομηρία ή ότι άλλο) με σκοπό να ακουστούν τα προβλήματα και να διαπραγματευτούν την βελτίωση τους. Τα λαμόγια της ψευτοεπανάστασης όμως κοίταξαν απλά πως θα σώσουν το τομάρι τους και όταν απέτυχαν το γύρισαν στον …καλαματιανό για κερδίσουν εντυπώσεις… Σε γενικότερο πλαίσιο είναι εντελώς γελοία η εικόνα που δίνουν οι δήθεν «ένοπλοι αντάρτες» της αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια. Οι «επαναστάτες» που αφαιρούν ζωές (ή τουλάχιστον προσπαθούν), που υποτίθεται είναι αποφασισμένοι, που αυτοπροβάλλονται μέσα από τις προκηρύξεις τους ως λιοντάρια, μόλις συλληφθούν αποδεικνύονται γατούλες που από την πρώτη μέρα κλαίγονται για τις συνθήκες κράτησης και προσκυνάνε το σύστημα ζητώντας χάρες και μειώσεις ποινών.

Όσο τρομεροί θέλουν να παρουσιάζονται με το όπλο ή την βόμβα στο χέρι απέναντι σε άοπλα θύματα, τόσο δειλοί είναι απέναντι σε οπλισμένους και άλλο τόσο κλαψιάρηδες μέσα στην φυλακή. Πολύς κόσμος είναι μέσα ή έχει περάσει στο παρελθόν από την φυλακή και η πλειοψηφία τους έχει αντέξει την δοκιμασία. Μόνο οι θρασύδειλοι «αγωνιστές» δεν αντέχουν…


ΥΓ. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι της άποψης πως όποιος μπαίνει στην φυλακή πρέπει να βασανίζεται και να πετιέται για πάντα στο περιθώριο της κοινωνίας. Σίγουρα το σύστημα κράτησης έχει προβλήματα. Σαφώς οι συνθήκες πρέπει να βελτιωθούν και κανείς δεν υποστηρίζει πως οι κρατούμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται απάνθρωπα.

ethel-sinadelfos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου