Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Κύπρος: Ποσότητες σε αποθέματα φυσικού αεριού που προκαλούν "ίλιγγο"

Ποσότητες και αριθμούς που ακούγονται εξωπραγματικοί αλλά είναι καθόλα αληθινοί, φαίνεται να κρύβει η περιοχή μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ και Συρίας. Αυτό αποκάλυψε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζακου Μαρκουλλη μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», υποδεικνύοντας οτι συμφωνά με γεωλογικές έρευνες....αμερικανικών ινστιτούτων, στη νοτιά περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν 400 τρισεκατομμύρια κυβικά ποδιά φυσικού αεριού και γύρω στα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Προάγγελος αυτών των τεραστίων ποσοτήτων, συμφωνά με τους ειδικούς είναι και τα αποτελέσματα στα ισραηλινά οικόπεδα Ταμάρα και Λεβιάθαν, ενώ πριν την Πρωτοχρονιά αναμένεται η ανακοίνωση και των αποτελεσμάτων στο κυπριακό οικόπεδο Αφροδίτη, τα οποία εκτιμιούνται οτι πιθανό να φτάνουν μέχρι και 13 τρισεκατομμύρια ποδιά φυσικού αεριού.


Πρόκειται όντως για αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο, γι αυτό και δεν είναι τυχαίο το μεγάλο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην περιοχή. Το ενδιαφέρον αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω και της συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ.


Μάλιστα, το Στεϊτ Ντιπαρτμεντ έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα που μελετά θέματα ενεργείας με βάση πολιτικά κριτήρια, ο επικεφαλής του οποίου ήταν παρών στη συνάντηση Μαρκουλη-Κλιντον στην Ουάσιγκτον.


Εξάλλου δεν ειναι τυχαίο οτι οι ειδικοί εκτιμούν οτι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι η τρίτη παγκοσμίως σε αποθέματα φυσικού αεριού.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου