Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η Θράκη μας δεν είναι ....Ισοδύναμο, ανεύθυνοι Πολιτικοί !

Η Θράκη δεν είναι πολιτικό εμπόρευμα, αλλά εθνικό κεφάλαιο ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας
 
Η Θράκη είναι γνωστό πως έχει γίνει στόχος της Άγκυρας, η οποία έχει στήσει ένα παρακράτος (με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς) το οποίο με τη σειρά του εξαγοράζει συνειδήσεις, τρομοκρατεί όπου βρει αντιστάσεις και έχοντας στρογγυλοκαθίσει στην περιοχή, επιδίδεται σε ένα όργιο ανθελληνικών και μέγιστης προκλητικότητας ενεργειών που απειλούν την εσωτερική ασφάλεια και την ειρηνική συμβίωση των Ελλήνων (χριστιανών και μουσουλμάνων).

Οι αντιστάσεις που προβάλλονται από τα επίσημα όργανα της Ελληνικής πολιτείας είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ οι κινήσεις κομματαρχών γίνονται με μοναδικό γνώμονα το κομματικό συμφέρον, εις βάρος –πάντα- του εθνικού συμφέροντος. Εκείνοι που τολμούν με ίδια μέσα να αντιμετωπίσουν τους παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς που λειτουργούν ανεξέλεγκτα στην Θράκη, έχουν στοχοποιηθεί από την Άγκυρα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών!

Οι ευθύνες του πολιτικού μορφώματος που κυβερνά (και κυβερνούσε) την χώρα, είναι υπερκομματικές και καλύπτουν ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα. Με μηδενικό στρατηγικό σχεδιασμό, με υπουργούς και πρωθυπουργούς που λειτουργούν ιδεοληπτικά, με φοβικότητα, με μηδενική γνώση του προβλήματος ή με θετική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας – διεισδυτικότητας, το πρόβλημα της Θράκης γιγαντώνεται και πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν όλοι οι εκείνοι οι παράγοντες που θα λειτουργήσουν ως πραγματική εθνική απειλή για την ακεραιότητα της Ελλάδας και την Ελληνικότητα της Θράκης.

Στους ανεύθυνους πολιτικούς του παρελθόντος, όμως, ήρθαν να προστεθούν και οι επίσης ανεύθυνοι πατριδοκάπηλοι του πατριωτισμού του παρόντος, οι οποίοι ευελπιστώντας στην εύρεση ψηφοφόρων και οπαδών, παρουσιάζονται στην Θράκη με υψηλούς «πατριωτικούς» τόνους και –ηθελημένα ή άθελα- δυναμιτίζουν το κλίμα στην περιοχή, εκθέτουν το σύνολο των κατοίκων σε εμφυλιοπολεμικές συνθήκες μέσω απειλών προς τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και διαταράσσουν την ήδη επιβαρυμένη υπάρχουσα κατάσταση, ρίχνοντας νερό στον μύλο των τουρκόφρονων εξτρεμιστών του προξενείου της Κομοτηνής, ενισχύοντας την ύπαρξη, την δράση και τον ρόλο των Γκρίζων Λύκων που δρουν στην περιοχή και αυξάνοντας με τις άκρως επικίνδυνες παρεμβάσεις τους την πιθανότητα δημιουργίας προβοκατόρικων ενεργειών, όπως ακριβώς συνέβη στην Κύπρο, όπως ακριβώς συνέβη στο Κόσοβο και ό,που αλλού η Τουρκία είχε εκδηλώσει το «πολιτικό» της ενδιαφέρον.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, οι όψιμοι ενδιαφερόμενοι για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη, να φροντίσουν να καταγγέλλουν –ακόμη και σε καθημερινή βάση- τις πράξεις ή τις παραλείψεις της κυβέρνησης, να κατακεραυνώνουν την ανυπαρξία της Πολιτείας και να φροντίζουν μέσα από το Κοινοβούλιο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προσθήκες – ενισχύσεις (πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές, κοινωνικές) της περιοχής, εάν πραγματικά επιθυμούν να δράσουν κατά των μεθοδεύσεων της Τουρκίας. Οι λεονταρισμοί και οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί τους εντός της Θράκης, λειτουργούν ως «εργαλεία» στα χέρια των εμπειρότατων τούρκων διπλωματών και των ειδικών πρακτόρων τους που έχουν επιφορτιστεί με την δημιουργία ανώμαλων καταστάσεων στην Θράκη.

Οι κάτοικοι της Θράκης δέχονται πολλές επιθέσεις και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τους υπαίτιους για τα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στην ακριτική αυτή περιοχή. Δεν δέχονται, όμως, επουδενί λόγο την μέσω απειλών στοχοποίηση των μουσουλμάνων της Θράκης, οι οποίοι έχουν βιώσει και αυτοί την αδιαφορία του κράτους των Αθηνών, αλλά βιώνουν επιπλέον και την άσκηση υπερβολικής πίεσης –έως και τρομοκράτησής τους- από τα όργανα του τουρκικού προξενείου και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας που –επαναλαμβάνουμε- κινούνται ανεξέλεγκτα στην Θράκη. 
Η Θράκη δεν έχει ανάγκη από τσαμπουκάδες ερασιτεχνών της πολιτικής. 
 
Η Θράκη, όπως και η υπόλοιπη χώρα, χρειάζεται ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα λειτουργεί ως κανόνας για τον οποιονδήποτε κυβερνά ή πρόκειται να κυβερνήσει στην Ελλάδα.
Η Θράκη χρειάζεται συντονισμένες πολιτικές και οικονομικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα γίνουν χωρίς να λειτουργήσουν σαν ωρολογιακές βόμβες για το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Η Θράκη απαιτεί να την ακούσουν, να την κατανοήσουν και να λειτουργήσουν σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και οι διεθνείς κανόνες διπλωματίας ορίζουν.

Η Θράκη απαιτεί τον σεβασμό των πολιτικών και ελπίζει στην εκκίνηση ενεργειών που θα ανατρέψουν την σημερινή -και άκρως δυσάρεστη για τον Ελληνισμό- κατάσταση.

Η Θράκη δεν χρειάζεται εξτρεμιστές, ούτε μπράβους που θα κυκλοφορούν απειλώντας τους μουσουλμάνους κατοίκους και ταυτόχρονα θα δίνουν άλλοθι για δολοφονικές επιθέσεις των Γκρίζων Λύκων κατά των χριστιανών κατοίκων της.

Η Θράκη δεν είναι πολιτικό εμπόρευμα υφαρπαγής ψήφων (αρκετά το ζήσαμε και βιώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής προσέγγισής της), ούτε χώρος επίδειξης επικίνδυνης για τους κατοίκους της ισχύος.
Η Θράκη δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ το άλλοθι ύπαρξης και λειτουργίας εξτρεμιστικών οργανώσεων ή άλλων φορέων που λειτουργούν εντός ή εκτός της Ελλάδας.

Η Θράκη δεν επιθυμεί να έχει προστάτες – νταβάδες, αλλά να συνυπολογίζεται και να αντιμετωπίζεται ως μείζονος εθνικής σημασίας γεωγραφική περιοχή της χώρας, η οποία τελεί υπό την πολύπλευρη επίθεση (πολιτική, οικονομική, πολιτιστική κ.α.) της Άγκυρας και ως εκ τούτου επιθυμεί πολιτικά στηρίγματα και όχι εκρηκτικές πολιτικές διακηρύξεις που δύνανται να δώσουν άλλοθι στα σημερινά παρανόμως ενεργούμενα όργανα της Τουρκίας στην περιοχή.

Όποιος θέλει να βοηθήσει την Θράκη σήμερα, μπορεί να το κάνει σιωπηλά και χωρίς να υπολογίζει σε οποιαδήποτε ανταποδοτικότητα. Αν δεν είναι διατεθειμένος κάποιος να συνεισφέρει με αυτόν τον τρόπο, τότε μπορεί απλά να σιωπήσει, γιατί έτσι δεν θα προσφέρει στην δημιουργία οποιουδήποτε άλλοθι των παρακρατικών και παραστρατιωτικών οργάνων της Τουρκίας στην περιοχή.
Η Θράκη σήμερα ζητά την ύπαρξη μέτρων και σταθμών. Οι κάτοικοί της κραυγάζουν επιζητώντας την κρατική παρέμβαση και την ισχύ των νόμων που θα οδηγήσουν στην παύση των επιθετικών -εναντίον της περιοχής- ενεργειών. 

Η Θράκη ζητά την ύπαρξη και την λειτουργία της Δικαιοσύνης και των νόμων. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Οι λοιποί όψιμοι πατριώτες ας φροντίσουν να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση ύπαρξης και λειτουργίας των αυτονόητων, ειδάλλως θα πρέπει να γνωρίζουν πως εργάζονται ανόητα και επικίνδυνα για την Θράκη, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Αρκετοί ανόητοι και επικίνδυνοι πολιτικοί ακροβατισμοί έγιναν στο παρελθόν εις βάρος της περιοχής. Ας μην προστεθούν και άλλου τέτοιου είδους «σκευάσματα» πατριδοκαπηλείας των οποίων οι παρεμβάσεις σπρώχνουν τους Έλληνες μουσουλμάνους στα δίχτυα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής…

Η Θράκη είναι το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των λαών. Είναι ένα πολύχρωμο μοτίβο ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και κανείς δεν πρέπει να διαννοηθεί πως για πολιτικό όφελος θα την μεταβάλει σε "αρένα" συγκρούσεων, αδιαλλαξίας και μίσους μεταξύ των κατοίκων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου