Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Βελτιωμένη η εικόνα του κέντρου της Αθήνας.

Τη χαμένη του αίγλη φαίνεται να ανακτά σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι συστηματικές επιχειρήσεις απομάκρυνσης λαθρομεταναστών και πάταξης του παραεμπορίου φαίνεται ότι αλλάζουν μήνα με το μήνα προς το καλύτερο την εικόνα του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.
Δρόμοι που είχαν αρκετά προβλήματα, όπως Ζήνωνος, Μενάνδρου, Σωκράτους, Αθηνάς, Αγίου Κωνσταντίνου κλπ. παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα.

Στους πιο εμπορικούς δρόμους, σε αυτούς δηλαδή όπου στεγάζονται υπουργεία, ξενοδοχεία, μεγάλα καταστήματα και εκπαιδευτήρια, όπως Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ερμού κλπ., που ούτως ή άλλως δεν είχαν ποτέ ουσιαστικό πρόβλημα, η χριστουγεννιάτικη εικόνα προσεγγίζει τα στάνταρ μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Στα πρόσωπα των εμπόρων και των καταστηματαρχών του κέντρου αρχίζουν να επανέρχονται τα χαμόγελα, καθώς η κίνηση στο κέντρο τις ημέρες των γιορτών είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Είναι δεδομένο ότι το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποτελούσε πάντοτε έναν πόλο έλξης για τους κατοίκους όλων των περιοχών της πρωτεύουσας και φαίνεται ότι αρκεί να γίνουν τα στοιχειώδη και αυτονόητα για να ξαναγεμίσει με επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου