Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

150 δισ. ευρώ τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, δίχως να υπολογίζονται αυτοί της Κρήτης

Στα 150 δισ. ευρώ υπολογίζει ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, πρ. Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής τα έσοδα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές όπου γίνονται έρευνες- εκτός της Κρήτης μέχρι στιγμής- για τα επόμενα χρόνια ενώ για την περιοχή νότια της Κρήτης τα αποτελέσματα των ερευνών θα γίνουν ορατά σε περίπου ένα χρόνο! Ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα δαπανηθούν για τις ανάγκες του μνημονίου ενώ πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι το 5% να δοθεί στις κατά τόπους περιφέρειες όπου γίνονται έρευνες, ένα ποσοστό 20% στο Πράσινο Ταμείο πάλι για έργα στις εν λόγω Περιφέρειες και τα υπόλοιπα- πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πάλι είναι- να δίδονται στο Ταμείο Γενεών για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Όλα αυτά τονίστηκαν στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης για όλες τις πτυχές του θέματος της Αξιοποίησης των υδρογονανθράκων που οργάνωσε, την Παρασκευή, το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΝΟΕΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηρακλείου στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου ενόψει του 9ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μίλησε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, πρ. Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Ο ίδιος ερωτηθείς γιατί τόσα χρόνια δεν αξιοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα κοιτάσματα, είπε ότι το πετρέλαιο τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσο ακριβό, ενώ τώρα αναζητήθηκαν τρόποι για να βρεθούν νέα κοιτάσματα ενώ όπως είπε "Όταν πήγα στο Υπουργείο και ανακοίνωσα τη σύσταση φορέα για την αξιοποίησή τους, με έλεγαν... γραφικό"! Επισήμανε ακόμη ότι δεν θα πρέπει να ξεγελιέται ο κόσμος πιστεύοντας ότι θα υπάρξουν σύντομα έσοδα ενώ πρόσθεσε ότι τα χρήματα από τα κοιτάσματα θα δώσουν ανάπτυξη στη χώρα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου