Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το ωραιότερο σκάφος του κόσμου φτιάχτηκε στην Ελλάδα

Μια πραγματικά αισιόδοξη είδηση για την Ελλάδα, κόντρα στο ρεύμα της απαισιοδοξίας και της μιζέριας, αποτελεί η είδηση της βράβευσης του Ελληνικής κατασκευής σκάφους αναψυχής O' PATI. Κατασκευάστηκε πριν από έναν χρόνο από την εταιρεία Golden Yachts και πρωτοεμφανίστηκε στις ελληνικές θάλασσες κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο για τις ανέσεις που παρέχει όσο και για τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του. Σήμερα το σούπερ γιοτ «Ο’PATI», μετά την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ΙSS 2012 Design & Leadership Awards, κατέχει πλέον και επισήμως τον τίτλο του ωραιότερου σκάφους στον κόσμο.
Ηταν μια βραδιά με κορυφαίους ντιζάινερ σκαφών να έχουν την τιμητική τους και μυθικά πλωτά παλάτια να μονοπωλούν τα βλέμματα και τον θαυμασμό των καλεσμένων. Μεγάλος νικητής το σκάφος «Ο’PATI», η παρουσίαση του οποίου μέσα από γιγαντοοθόνες προκάλεσε παρατεταμένα χειροκροτήματα. «Είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται ένα αμιγώς ελληνικό σκαρί», λένε οι γνωρίζοντες και συνεχίζουν: ...
«Και να φανταστείς ότι δεν είναι μόνο ο ιδιοκτήτης του ελληνικής καταγωγής αλλά και η κατασκευάστρια εταιρεία! Tα ναυπηγεία της Golden Yachts ανήκουν στην οικογένεια Δράγνη και βρίσκονται στο Πέραμα. Οσο για το ντιζάιν; Το μεσογειακό ταμπεραμέντο ήταν κι αυτό εμφανές, καθότι το εν λόγω σκάφος φέρει την υπογραφή του διασημότερου ντιζάινερ σκαφών, που δεν είναι άλλος από τον Τζώρτζη Βαφειάδη. Μπορεί το Studio Vafiadis να εδρεύει στη Ρώμη, ο αρχιτέκτονας ιδιοκτήτης του όμως είναι ο Ελληνας που έχει επιμεληθεί την εικόνα των περισσοτέρων γιοτ της χώρας μας».Οι λάτρεις του είδους έκαναν λόγο για το χρώμα του σκαριού, τις μίνιμαλ γραμμές στους εσωτερικούς χώρους του και φυσικά τον συνδυασμό διαφορετικών υλικών, όπως μάρμαρο με ξύλο. Οι καμπίνες παραπέμπουν σε πολυτελείς σουίτες, ενώ η άνεση και η πολυτέλεια χαρακτηρίζουν ακόμη και τους κοινόχρηστους χώρους. Τα επικρατέστερα χρώματα είναι το λευκό και το μπεζ, ενώ οι πολυθρόνες και οι καναπέδες του είναι ντυμένοι με δέρμα σαμουά. Οσο αποθεώνεται η άνεση, όμως, άλλο τόσο εξυψώνεται και η υψηλή τεχνολογία, καθώς σε κάθε χώρο του mega yacht υπάρχουν δορυφορική τηλεόραση, home cinema, Ιντερνετ και πανάκριβα ηχοσυστήματα. Η τραπεζαρία χωρά άνετα μέχρι και 14 άτομα και είναι εξοπλισμένη με φίνα πορσελάνινα σερβίτσια, κρυστάλλινες κανάτες, πανάκριβα ποτήρια και φυσικά επάργυρα μαχαιροπίρουνα. Η πολυτέλεια κυριαρχεί παντού, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους. Στην πλώρη του σκάφους το ξύλινο και ειδικής κατασκευής σαλόνι προσφέρεται για απογευματινό κοκτέιλ, αλλά και για ξεκούραση με θέα το απέραντο γαλάζιο, ενώ ένα από τα δυνατά σημεία του «Ο’PATI» θεωρείται ο φωτισμός του,  που σχηματίζει ακόμη και κύματα επάνω στους τοίχους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου