Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πως οι λαθρομετανάστες "φυγαδεύουν" εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

Εταιρείες μεταφοράς "βγάζουν" χωρίς δικαιολογητικά εμβάσματα λαθρομεταναστών. Πως εξαφανίζεται περίπου ένα δισ. ευρώ το χρόνο H Western Union είναι μία εταιρεία η οποία μεταφέρει χρήματα εκτός της Ελλάδας. Τα γραφεία της τα συναντάμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, όχι μόνο. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της Δημοκρατίας της Κυριακής μέσω αυτής της εταιρείας γίνεται μεγάλη "φυγάδευση" χρήματος. Καταρχήν, πως γίνεται η μεταφορά. Δεν απαιτούνται ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αίτηση η οποία "συνοδεύει" το ποσό και την ανάλογη προμήθεια που απαιτείται. Όσο για το ποσό, αυτό μπορεί να είναι μέχρι και 7.500 δολάρια, ενώ για περισσότερα χρήματα απαιτούνται άλλες πιο εξειδικευμένες διατυπώσεις. Όπως όμως προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, περίπου ένα εκατ. ευρώ φεύγει από τους μετανάστες οι οποίοι ζούνε και εργάζονται εδώ, χωρίς όμως το κράτος να κρατά κάτι από αυτά. Η Eurostat με στοιχεία της αποκαλύπτει πως από τα εμβάσματα που εστάλησαν το 2011 από μετανάστες στην Ελλάδα προς τις χώρες προέλευσής τους, αγγίζουν τα 922.000.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος τους να πηγαίνει σε χώρες εκτός ΕΕ (777.000.000 ευρώ) και τα υπόλοιπα σε ευρωπαϊκές χώρες. Τα στοιχεία της Eurostat αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν πως η αξία των εμβασμάτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 2010, φτάνοντας το 1,08 δισ. ευρώ, ενώ παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου