Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Έσπειραν... Ζωές και θερίζουν θύελλες



Η Προεδρία της Βουλής είναι μια θέση με μεγάλη ισχύ και κύρος στο κοινοβουλευτικό σύστημα. Είναι κατ' ουσίαν ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας μετά τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό και οφείλει να είναι απόλυτα θεσμικός.

Από τη στιγμή που εκλέγεται πρέπει να ξεχνά από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται και σε πιο κόμμα ανήκει.

Τα τελευταία χρόνια, παρά την απαξίωση της πολιτικής, ο Πρόεδρος ήταν πάντα θεσμικός, δεν είχε παρεκτραπεί ποτέ και θα μπορούσε να θεωρηθεί φάρος σε πολύ δύσκολες περιόδους. Και ο Κακλαμάνης και ο Μεϊμαράκης δεν είχαν δώσει δικαιώματα και λειτούργησαν με απόλυτα σωστό τρόπο εξασφαλίζοντας πολλές φορές τους επαίνους ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους.

Μέχρι που ήρθε η Ζωή να φέρει τον «θάνατο» ενός τόσο σοβαρού θεσμού. 
 
Μέσα σε 1,5 μήνα τα διέλυσε όλα και κατάφερε να προκαλέσει την οργή σχεδόν όλης της Βουλής. Ακόμη και οι συνάδελφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν τα χέρια ψηλά ενώ πολλοί μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που την ψήφισαν και μάλιστα εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία.

Θες ο χαρακτήρας της, θες ότι πήραν τα μυαλά της αέρα, θες γιατί παίζει προσωπικά παιχνίδια και θέλει να γίνει πρόεδρος... κάποιου κόμματος; Η ουσία είναι ότι η προκλητική της στάση έχει φτάσει την κατάσταση στο μη παρέκει.

Τα όσα έγιναν στη Βουλή με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 
 
Η σύμπλευση της Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή σε αρκετές περιπτώσεις (ακόμη και εγκυρότητα νόμων αμφισβήτησε) είναι πολύ σοβαρό ατόπημα και προκάλεσε την μήνιν του κόμματός της και προσωπικά του κ. Τσίπρα. 
 
Σε μια ημέρα που θα έπρεπε να ήταν γιορτή για τη δημοκρατία και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο απ' όλους τους βουλευτές, η Ζωή έβαλε φωτιά στη Βουλή. 
 
Ενώ ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πάει στις Βρυξέλλες με απόλυτη ομοφωνία, η κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε σάλο και οδήγησε σε σφοδρές αντιπαραθέσεις στο κοινοβούλιο.

Η Πρόεδρος, αντί να ενώνει διχάζει και είναι τόσο προκλητική που πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αντοχής. Και αυτό το ξέρουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του δεν θα πρέπει να εκπλήσσονται. 
 
Την γνώριζαν την βουλευτή τους και επίτηδες την έβαλαν στην Προεδρία της Βουλής κι όχι σε κάποιο υπουργείο θέλοντας να μην την αφήσουν ανεξέλεγκτη.

Έσπειραν... Ζωές και θερίζουν θύελλες και ο πρωθυπουργός έχει βασική ευθύνη γι' αυτό, όπως και για πολλά άλλα.

Δεν είναι λύση το «άδειασμα» και οι παρασκηνιακές παρεμβάσεις. 
 
Αν θέλουν στην κυβέρνηση να επαναφέρουν την ηρεμία στη Βουλή σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τότε κάτι πρέπει να κάνουν με την Πρόεδρο. 
 
Τι θα είναι αυτό; 
 
Ας δουν τους κανονισμούς και τις προβλέψεις του Συντάγματος. 
 
Όμως, αν δεν ξέρουν... υπάρχει και η πρόταση μομφής στο πρόσωπο της κ. Κωνσταντοπούλου. 
 
Θα είναι μια πρωτοτυπία, αλλά μόνο έτσι θα γλιτώσουν όλοι από κοινοβουλευτικές εκτροπές και... εμφράγματα.



antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου