Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Καλό το καλάμι για ψάρεμα, αλλά όχι και για καβάλημα! - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη

image
Βαστάει χρόνια αυτή η ...κολόνια! Δηλαδή το δούλεμα που μας κάνουν όσοι κάθισαν, ή κάθονται  σε μια καρέκλα . Όποια κι αν είναι αυτή. Καρέκλα είναι, δεν είναι Θρόνος! Μας θεωρούν πνευματικά ανάπηρους; Γιατί λοιπόν μας παραμυθιάζουν με χίλιες υποσχέσεις, αφού εκ των προτέρων ξέρουν ότι δεν είναι σωστές, ούτε και εφικτές; Δεν θα πάγω πολύ πίσω. Μας λέγανε κάποτε ότι πάμε πολύ καλά και ότι η κρίση της Λίμαν Μπρόδερς της Αμερικής, δεν μας επηρεάζει και ούτε θα μας αγγίσει ! Αλήθεια; Ψέμα καραμπινάτο! Μετά μας είπαν, μη νοιάζεστε λεφτά υπάρχουν. Άλλο ψέμα με περικεφαλαία! Λεφτά υπήρχαν αλλά δανεικά! Αλλά δεν μας το έλεγε κανείς και εμείς τα νομίζαμε για δικά μας . Κι’ όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι , για να δανειστούν κι άλλα,
υπογράψανε κάτι μνημόνια που μερικοί τα υπογράψανε έστω κι αν δεν τα είχανε διαβάσει! Γιατί όμως όλο αυτό το «μπαλαμούτι»; Απλώς για να υπάρχουν παράδες αλλά όχι για όλους! Μόνο για τα τσακάλια και τους αχόρταγους μακρυχέρηδες! Κι άρχισε ο κατήφορος! Ανεργία, φτώχεια! Πείνα! Εξαθλίωση! ΚΙ από πάνω επιπροσθέτως, φρόντιζαν να μας στολίζουν με διάφορα ,όπως ότι είμαστε αναξιόπιστοι, τεμπέληδες κι ότι όπου να είναι βουλιάζουμε σα το Τιτανικό. Το μόνο που απέφυγαν να μας κολλήσουν, και το μόνο που στην ουσία ήταν πραγματικό, ήταν ότι δεν μας χαρακτήρισαν και βλάκες, γιατί τότε , πράγματι θα τους λέγανε «Πράγματι βλάκες είναι που σας ανέχονται και σας πιστεύουν!»
Και ο κατήφορος έγινε ελεύθερη πτώση! Άντε να δούμε πώς θα τη σταματούσαμε! Και τότε ήταν που παρουσιάστηκε ο μεσσίας μ’ ένα τσούρμο ακολούθους κι αρχίσανε όλοι μαζί , άλλο δούλεμα! Ότι θα τα φτιάχνανε όλα στο άψε σβήσε και τους πιστέψαμε κι αυτούς και τους δώσαμε καρέκλες. Αλλά και αυτοί, όπως όλοι οι προηγούμενοι , την καρεκλίτσα την περάσανε για θρόνο! Και για μερικούς δεν έφτανε αυτό! Αλλά πήρανε φόρα και με νταηλίκι πήγαν να γιατρέψουν καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί σιγά σιγά επί χρόνια! Αλλά πώς ; Εδώ χρειαζόταν «μαεστρία και διπλωματικότητα» Αλλά οι δικοί μας πήγαν με το «έτσι θέλω»! Αμ’, δε γίνονται έτσι οι δουλειές παιδιά!  «Με το μαλακό βγαίνει το φίδι απ’ τη τρύπα του , όχι με το ζόρι!»  Κι όταν είδαν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνανε γι αυτούς τόσο καλά, άρχισαν και τις εξυπνάδες και τις ειρωνείες.
Κάντε «κράτει» βρε παιδιά και μη ρίχνεται λάδι στη φωτιά! Αλλά πού αυτοί!  Πού να ακούσουν από λόγια! Είχαν ή και έχουν «καβαλήσει το καλάμι» όπως λεει ο Λαός , λες και ήταν το φτερωτό άτι , ο Πήγασος που θα τους ανέβαζε ψηλά! Πιο ψηλά κι από εκεί που ήταν, ή είναι!  Αλλά μεταξύ Πήγασου και καλαμιού , υπάρχουν κάτι διαφορές. Ο Πήγασος έχει, υποθέτουμε, φτερά αλλά το καλάμι στα σίγουρα είναι «κούφιο»! κι όποιος το καβαλάει πάει να πει ότι ταιριάζει μ’ αυτό! Προσέξτε! Λένε ότι «το ράσο δεν κάνει το Παπά» Φαίνεται ότι και η τήβεννος, όποια κι αν είναι αυτή, δεν κάνει το Διπλωμάτη.
Ας σταματήσουν λοιπόν και οι «νυν» και οι τέως και οι μέλλοντες κάτοχοι των καρεκλών και οι λαλίστατες «ουρές τους στα κανάλια,  τα μεγάλα λόγια, τις πομφολυγόδεις κουβέντες και υποσχέσεις και κυρίως τις «ηρωικές εξάρσεις τους και με σύνεση και αλληλοκατανόηση ας φροντίσουν να βρουν το πιο ασφαλή δρόμο για να βγούμε από το « Λαβύρινθο» που μας έχουν ρίξει οι «εξυπνάδες τους» πριν ο Τρομερός Ευρωπαϊκός Μινώταυρος μας κατασπαράξει, και Χώρα και Λαό!   Τότε οι καρέκλες  θα είναι άχρηστες για όλους τους!

Θ.Σ.Μ.05/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου