Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το “Βήμα” θέτει τρία ερωτήματα στον Κατρούγκαλο

Μετά τις διευκρινίσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου τo “Βήμα” επανήλθε στο θέμα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του...
Αναλυτικά σημειώνει:
Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αυτά παραμένουν ανοιχτά και τον αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο

Με το πρώτο σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξεως βρίσκεται αντιμέτωπη από χθες η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, προκάλεσαν περισσότερα ζητήματα, από αυτά που επιχείρησε να απαντήσει
Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από τις διευκρινίσεις του, αλλά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει μαζί του και τον παρέπεμψε σε συνεργάτες του, αποκαλύπτει την αμηχανία στην οποία βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί από τις πράξεις και την δικηγορική δραστηριότητα του αναπληρωτή υπουργού.

Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», τρία σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς, παραμένουν ανοιχτά και αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο τον υπουργό.

1. Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι το έγγραφο που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» και με το οποίο ο υπουργός κατοχυρώνει αμοιβή 12% εφόσον ο πελάτης του δικαιωθεί, δεν αφορά επαναπρόσληψή του στο δημόσιο, αλλά αποκατάσταση μισθολογικών του διαφορών με το δημόσιο. Με άλλα λόγια, ο υπουργός ομολογεί, ότι την ημέρα που ο πρωθυπουργός του ανέθετε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, η συνεργάτης του στο δικηγορικό του γραφείο, κατέθετε προσφυγή κατά του δημοσίου και κατά του υπουργείου του επιδιώκοντας δικαίωση και αμοιβή! Για πρώτη φορά υπουργός ομολογεί ότι ενώ θα έπρεπε να υπερασπίζεται το δημόσιο, υπερασπίζεται όσους αντιδικούν με το δημόσιο.

2. Ο υπουργός ομολογεί ότι έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά τουλάχιστον με 20 σχολικούς φύλακες για να κάνει ότι είναι δυνατόν να επαναπροσληφθούν. Παραδέχεται ότι τα συμφωνητικά αυτά παραμένουν σε ισχύ, παρότι πλέον ο ίδιος είναι υπουργός. Απλώς αν οι υπάλληλοι αυτοί δικαιωθούν, η προβλεπόμενη από τα συμφωνητικά αυτά αμοιβή, δεν θα καταβληθεί στον ίδιο, αλλά στην συνεργάτη του!

3. Ο υπουργός δηλώνει ότι αν βρεθεί έστω κι ένα συμφωνητικό με την υπογραφή του κατατεθειμένο στον δικηγορικό σύλλογο, τότε θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, υπάρχουν κατατεθειμένα πολύ περισσότερα από ένα, από το δικηγορικό γραφείο του οποίου ήταν μέτοχος, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία υπουργοποίησής του, αλλά και μερικές εβδομάδες αργότερα.

Με λίγα λόγια, ο κ. Κατρούγκαλος με τις χθεσινές του δηλώσεις, έδωσε έμφαση στα τυπικά για να κρύψει την ουσία. Και η ουσία είναι, ότι από την πρώτη του εξαγγελία ως μέλους της κυβέρνησης για επαναπρόσληψη όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο ίδιος έχει κατοχυρώσει οικονομικά οφέλη, τα οποία θα μπορεί να εισπράξει ο ίδιος όταν πάψει να είναι μέλος της κυβέρνησης και αρθεί η αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητας, ή οι συνεργάτες του εφόσον παραμείνει υπουργός.

Το πιο σοβαρό είναι ότι όλα αυτά, τα βρίσκει απολύτως φυσιολογικά ο πρωθυπουργός που στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ζητούσε από τους υπουργούς του, άλλο ύφος εξουσίας και τους απειλούσε με μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας και διαφθοράς. Αλλά και όλα τα μέλη της κυβέρνησης, που προφανώς θεώρησαν ότι θα ήταν καταστροφικό για την εικόνα της κυβέρνησης, να αποπεμφθεί ένας υπουργός για ζητήματα ηθικής τάξεως πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από τότε που ανέλαβαν την εξουσία…

Η συνέχεια θα δοθεί την Δευτέρα που το Βήμα, θα ζητήσει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί από το πρώην, ή το νυν γραφείο Κατρούγκαλου.

Ένα τέτοιο συμφωνητικό, με αριθμό 1185 και ημερομηνία κατάθεσης 27.1.2015, παραδέχεται ήδη και ο υπουργός ότι υπάρχει. Παρότι την ίδια ημέρα ο ίδιος μάθαινε από τον πρωθυπουργό ότι μπαίνει στην κυβέρνηση, το γραφείο του κατέθετε συμφωνητικά. Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, τι συνέβη την προηγούμενη…

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου