Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αν είναι δυνατόν - Ποιους έχει προσλάβει ως συμβούλους του ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Πώς συμβαίνει, πιθανόν να αναρωτηθείτε οι σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου να είναι σήμερα ταυτόχρονα σύμβουλοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και εις εξ αυτών υπουργός Οικονομικών;

Όπως αναφέρει ο "Βηματοδότης", όλοι αυτοί που συμβούλευαν επί τριάμισι χρόνια τον κ. Παπανδρέου, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και για την οικονομία και για τη χώρα, έπιασαν τώρα δουλειά στον Αλ. Τσίπρα και στον Ι. Βαρουφάκη:

Τζέφρι Σακς (ο αποκαλούμενος και «Ιντιάνα Τζόουνς»), Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Ελενα Παναρίτη, ακόμη και ο Πολ Κρούγκμαν, όλοι αυτοί οι τακτικοί θαμώνες στα συμπόσια της Σύμης, παίζουν σήμερα σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, είναι μέλη της συμβουλευτικής ομάδας του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, τον οποίο συνοδεύουν ακόμη και στα Εurogroups.

Καλά, θα πείτε, ο Ι. Βαρουφάκης, που είναι κουμπάρος του Νίκου Παπανδρέου (τον πάντρεψε με πολιτικό γάμο), έχει έναν συνδετικό κρίκο με την οικογένεια Παπανδρέου, οι άλλοι όμως;

Ο κ. Βαρουφάκης είχε χρηματίσει και στο παρελθόν σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, αλλά έφυγε από το επιτελείο του όταν, όπως λένε οι κακές γλώσσες, του ζητήθηκε να γράψει μια πρόταση για την ευρωπαϊκή συνοχή. Αυτή ήταν η αφορμή. Η πραγματική αιτία είναι ότι δεν συμφωνούσε με τις ιδέες και την πολιτική Παπανδρέου, αυτή η οποία ολοκληρώθηκε με την περιβόητη σύνοδο των Καννών. Εξακολουθεί όμως να διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια. Από τους πρώτους που εμπιστεύθηκε ως σύμβουλο ο κ. Βαρουφάκης είναι η ούλτρα μνημονιακή και εν συνεχεία ούλτρα... αντιμνημονιακή Ελενα Παναρίτη...

Η Ελενα Παναρίτη δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις. Λέγεται μάλιστα ότι αυτή έχει το βάρος της διαμόρφωσης της λίστας των μεταρρυθμίσεων. Αν εξαιρέσει κανείς το - παρουσιαζόμενο από την ίδια ως «πλούσιο» - βιογραφικό της, που το επιδεικνύει σε κάθε κυβέρνηση (χωρίς ποτέ να της ζητηθεί από κανέναν να το αποδείξει), εμφανίστηκε στο παρελθόν σε κάποιες νεφελώδεις αποστολές στο Περού, αλλά και στη Βουλγαρία και της αρέσει να αυτοαποκαλείται... θεσμικός οικονομολόγος.

Υπερηφανεύεται ότι άλλαξε τη μοίρα και την οικονομία του Περού, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα αυτή κατέρρευσε, χρεοκόπησε και ο πρωθυπουργός της κατέληξε στη φυλακή. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι στην Ελλάδα την έφερε ο Ν. Παπανδρέου και ότι ο Γ. Παπανδρέου την τοποθέτησε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠαΣοΚ, η αλήθεια είναι ότι την έφερε η Λούκα Κατσέλη από τις γνωριμίες με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Oσο για τον οικονομολόγο και καθηγητή στο Columbia Τζέφρι Σακς, βρέθηκε στη συμβουλευτική ομάδα του κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Οι περισσότεροι από τους συμβούλους ή συνεργάτες είχαν υπάρξει κατά καιρούς σύμβουλοι πολλών κυβερνήσεων, όπως της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και λατινικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου