Ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάνσας στις ΗΠΑ, προέβη σε μια αποκάλυψη που προκαλεί δέος καθώς υποστηρίζει πως ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο και μάλιστα με... μαθηματική ακρίβεια.
Ο ίδιος αναφέρει πως τα στοιχεία που προκύπτουν από την κατεύθυνση της εισόδου του μνημείου, αποκαλύπτουν και τον νεκρό.
Οι υπολογισμοί του οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν θαμμένος στον εν λόγω τάφο, αφού η κατεύθυνση της εισόδου δείχνει τον μήνα Ιούνιο ως μήνα θανάτου και ο Μ. Αλέξανδρος πέθανε στην Βαβυλώνα και συγκεκριμένα στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα Β' στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ.
Σύμφωνα με το επίσημο δημοσίευμα του Καθηγητή, η θέση της εισόδου σημαντική, δεδομένου ότι η θέση που καταλαμβάνει αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ημέρες του έτους. Δεδομένου ότι το μνημείο είναι περικυκλωμένο σε όλο του μήκος (η εγκύκλιος
προβλέπει περίμετρο Ρ * = 497 μέτρα) με μαρμάρινες πλάκες αυτού του μήκους, τότε το μήκος της περιμέτρου πρέπει να είναι διαιρούμενο από αυτό το μέτρο από έξω. Αν κάποιος χωρίζει το συνολικό μήκος της περιμέτρου P * από το μήκος του εξωτερικού συντελεστή z *, θα βρει το συνολικό αριθμό μαρμάρινων πλακών που απαιτούνται για την κάλυψη του συνολικού περιμετρικού τοιχώματος σε κάθε σειρά πλακών Ν *:
N * = Ρ * / z * = 497 / 1,36 = 365,44
Εάν κάποιος υποθέτει ότι ένα σημείο στην περίμετρο (ας πούμε, το Βόρειο) αντιστοιχεί στην πρώτη ημέρα του έτους και εάν η ροή του έτους ακολουθεί μια δεξιόστροφη κίνηση, αυτή η ερμηνεία θα ήθελε σε μια είσοδο να βρίσκεται κατά την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου, ανάλογα με το πού ακριβώς βρίσκεται η είσοδος.
Η ανάγκη να αξιολογηθεί περισσότερο η ακρίβεια αυτού του εκπληκτικού ευρήματος απαιτεί να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά ως προς τα μεγέθη του κύκλου και της έλλειψης, και ουσιώδεις διαφορές τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου