Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το Σύμφωνο Κοινωνικής …Επιβίωσης πού είναι;

simfono
 Γράφει η  Δήμητρα Ρετσινά – Φωτεινίδου*

Υποκριτική είναι η στάση του κ. Τσίπρα όταν μιλάει για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών μέχρι τη  στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος για το Σύμφωνο Συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα άτομα. Γιατί τα ατομικά δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας τα καταπατά η επονομαζόμενη Συριζανέλ συγκυβέρνηση  καθημερινά με την οικονομική – φορολογική καταπίεση, με την κοινωνική ανισότητα (ανεργία διογκωμένη, μετανάστευση νέων Ελλήνων), την απαξίωση του ιδιωτικού τομέα  παραγωγής και την εθνική μειοδοσία σε κρίσιμα ζητήματα (διεθνή, εκπαιδευτικά…) Ο πρωθυπουργός θυμίζει τον πολύ Αντρέα Παπανδρέου που θριαμβολογούσε επειδή εισήγαγε τον θεσμό του πολιτικού γάμου για να καλύψει με το πέπλο της κοινωνικής ελευθερίας τις οικονομικές απάτες και την Κομματοκρατία των …Πρασινοφρουρών του.
Καλό είναι οι πολιτικοί να νομοθετούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους πολλά κριτήρια. Οι κοινωνικοί θεσμοί δεν πρέπει να αποκλίνουν από την ομορφιά και τη δικαιοσύνη της Φύσης. Αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ φυσικού και κοινωνικού- θεσμικού δικαίου υφίσταται από αρχαιοτάτων χρόνων με τη συντριπτική υπεροχή
του φυσικού – άγραφου νόμου ανά τους αιώνες. Γιατί ο άνθρωπος ανέκαθεν ήταν και παραμένει πλάσμα της φύσης και ύστερα της κοινωνίας, η οποία ενδεχομένως να λαθεύει ή να μεροληπτεί υπέρ ή κατά συγκεκριμένων αξιών και αρχών.

Προσωπικά κρίνοντας, το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια είναι περιττό εφόσον διευθετούνται περιουσιακά ζητήματα και με άλλον τρόπο, δηλαδή με συμβολαιογραφικές πράξεις (δωρεές, παροχές, διαθήκες). Άρα το θέμα δεν είναι η περιουσία και η ιδιοκτησία, που και από αυτή την οπτική γωνία είναι επικίνδυνη η νομιμοποίηση μιας σχέσης για άτομα συναισθηματικά, υποψήφια θύματα εκμετάλλευσης από τους δήθεν συντρόφους των.  Το μείζον ζήτημα που προκύπτει και μου προκαλεί ρίγη αποτροπιασμού είναι ότι ανοίγει ο δρόμος  δυστυχώς, δυστυχέστατα, για την υιοθεσία παιδιών σε ένα περιβάλλον αλλοπρόσαλλο, χωρίς ηθικούς φραγμούς,  χωρίς ταμπού, χωρίς πρότυπα.
Αυτή είναι η πολιτική ορθότητα; Να την βράσω αν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ζωή και την αξιοπρέπεια των βρεφών και των παιδιών που θα πέσουν σε χέρια αετονύχηδων. Γιατί ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και πολλές ανοησίες έχουν ακουστεί ένθεν κακείθεν. Ο σεξουαλικός και ο ηθικός προσανατολισμός είναι πολύ σημαντικές υποθέσεις για να αφεθούν στον κ. Τσίπρα και στους ομοίους του και στους  ολίγιστους Ανελίτες,  που βρήκαν την ευκαιρία να το παίξουν …ήρωες ενώ πέρασε το νομοσχέδιο.

 Το συναίσθημα και ο έρωτας δεν μπορεί να είναι υπόθεση της Πολιτείας. Ο νόμος προστατεύει τη γυναίκα μέσα στην οικογένεια και τον γάμο γιατί κάποτε η γυναίκα δεν είχε τα ίδια δικαιώματα με τον άντρα, κι ας ήταν και μητέρα και εργαζόμενη. Αυτό είναι όμως κάτι τελείως διαφορετικό… Ακόμη και γάμοι ανάμεσα σε ετερόφυλα ζευγάρια είναι αφύσικοι αν λογαριάσουμε τα διαζύγια και τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Όμως υφίσταται  ως θεσμός ανά τους αιώνες κυρίως για τα παιδιά και για την σωστή αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους.  Στο φινάλε γιατί να μη θεσπιστούν και νόμοι για τις εξωσυζυγικές σχέσεις, ώστε να είναι νόμιμες και  να υπάρχει διγαμία, τριγαμία, πολυγαμία; Εξάλλου υπάρχουν τέτοιοι νόμοι  σε κοινωνίες όχι και πολύ μακριά μας! Από τη μια η Ανατολή με την σαγήνη της, από την άλλη η Δύση με την ατομικότητά της  σας θόλωσαν το μυαλό.

Ακούμε και κάτι τραγελαφικά και εμετικά στην ελληνική Βουλή όπως τα παρακάτω:   «Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε και μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, και του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. “Αν συνευρεθεί κάποιος με τον κ. Κατσίκη τότε θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία”, ανέφερε ο κ. Αμυράς, σχολιάζοντας τις έντονες επικριτικές αναφορές του για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε, εξάλλου, για “ντροπή” ορισμένων Μητροπολιτών “που συμπεριφέρονται ως κήρυκες μίσους” και υπενθύμισε τη δήλωση ενός από αυτούς που είπε: “Αγαπάτε αλλήλους εκτός αν είναι πόρνες, γκέι ή εβραίοι”. “Το κράτος και η Εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους”, είπε χαρακτηριστικά»,


Η Δήμητρα Ρετσινά - Φωτεινίδου, Φιλόλογος - Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. , υπεύθυνη Τμήματος Γυναικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΣΥΝΔΕΣΜΟY ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου