Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Του Γιώργου Νούτσου 
... ο Ξηρός σεναριογράφος, το Εθνικό θέατρο παραγωγός και ο Μπαλαούρας υμνητής του απόλυτου σκότους...!Κάπως έτσι το φτωχικό μου μυαλό αντιλαμβάνεται την ιλαροτραγωδία των εξ Εξαρχείων "επαναστατών", που ζήλωσαν "δόξες" του παρελθόντος κι επιχειρούν σε συνεργασία αγαστή να μας στείλουν όλους στο φρενοκομείο της απέραντης, αρρωστημένης και άκρως επικίνδυνης θεώρησης τους για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τις συνταγές κατάλυσης τους... 
Κάποιοι δεν έχουν το Θεό τους. Αρκεί να υπηρετούνται οι συνειδητοί ιδεολογικοί στόχοι με τους οποίους "ανδρώθηκαν", ζυμώθηκε η ψυχή τους και στη συνέχεια πιστά τους υπηρέτησαν στο πεζοδρόμιο, στο αντάρτικο πόλης, στις αιματοβαμμένες "εξεγέρσεις" τους, στην παροχή πολιτικής και ιδεολογικής κάλυψης, στη διαστροφή μιας αδήριτης και αναμφισβήτητης πραγματικότητας, που απόλυτα ξεκάθαρα, μέσα στο συντεταγμένο δικαιικο μας σύστημα - κομμάτι της οργάνωσης μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας - έχει τη στοιχειώδη ευχέρεια να χαρακτηρίζει το φόνο φόνο και τους δράστες δολοφόνους !!! 
Δεν είναι τυχαία η παράφωνη συγχορδία όλων των παραπάνω, στην προσπάθεια τους να θολώσουν την εικόνα, να "αγιοποιήσουν" εγκληματίες, να εξιδανικεύσουν επιλογές, χυδαία να εξομοιώσουν θύτες και θύματα, να τσακίσουν τη λογική, να δημιουργήσουν κοινωνικά ερείσματα και να αλλοιώσουν την απόσταση που χωρίζει την αλήθεια από το ψέμα, το μύθο απο την πραγματικότητα, τη λογική από την αιματοβαμμένη διαστροφή..! 
Και καθόμαστε και τους ακούμε ! Να ασχημονούν όχι στα καφενεία, αλλά στον ναό της Δημοκρατίας, την ίδια τη Βουλή απο βήματος, αναπτύσσοντας μας πρωτόγνωρες θεωρίες και πλέκοντας στεφάνια αγιοσύνης, για κάποιους που σκότωσαν καμιά δεκαριά αθώους συμπολίτες μας, έτσι για να ανατρέψουν αυτό με το οποίο οι ίδιοι διαφωνούσαν !!! Ο παρέχων κάλυψη στο έγκλημα, είναι προφανές πως είναι κι ο ίδιος εγκληματίας..! Ακόμα κι όταν έρχεται εκ των υστέρων και δικαιολογεί τους φυσικούς αυτουργούς για τους στυγερούς φόνους που διέπραξαν, στερώντας ζωές, καταστρέφοντας οικογένειες, καταλύοντας ακατάλυτες επί χιλιάδες χρόνια αρχές κι αμφισβητώντας την υπόσταση του Κράτους που τους χαρακτηρίζει πολίτες του και τους επιτρέπει εκ των εσω να το κατακρεουργούν ! 
Ο Μπαλαουρας, είναι απλά μια χορδή, στο σύνολο των ξεκούρδιστων οργάνων της Συριζεικης ορχήστρας ! Ελάχιστοι, ίσως και κανένας απο τους υπόλοιπους δεν υπολείπεται κατ ελάχιστον των δικών του "αρχών"...! Σημερινός λαγός ο Μπαλαουρας, χθεσινός η κα Τασία, προχθεσινός ο ανεκδιήγητος Φίλης και πάει λέγοντας...! Είναι από τις ελάχιστες φορές που μια "τραγωδία" σαν κι αυτή που περιέγραψα, συμπλέκεται τόσο απόλυτα και αγαστά με την "κωμωδία" που κουβαλά μέσα της, που αν δεν ήταν τα πράγματα τόσο σοβαρά και επικίνδυνα, θα μπορούσαμε κάλλιστα σήμερα να κάνουμε λόγο για μια σύγχρονη Ελληνική ιλαροτραγωδία, που ουδέποτε υπήρξε στο παρελθόν, κι ουδέποτε όμοια της πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον...! 
Όμως σε οριακές καταστάσεις, οριακά οφείλουμε να αντιδράσουμε...! Με πρώτη ιεραρχικά υποχρέωση όλων μας, την ύψιστη ανάγκη για αυτοσυντήρηση προσωπική και Εθνική...! Οφείλουμε άμεσα να τους εξωπετάξουμε, πριν απολέσουμε κι αυτή ακόμα την ύστατη ευκαιρία που ακόμα έχουμε...! 
Ανατροπή τώρα..............!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου